1e editie Schutterstoernooi Velocitas gewonnen door de toekomst

Het was een drukte van jewelste bij Velocitas afgelopen zondag. Met een goede reden: de Toernooicommissie organiseerde dit jaar voor het eerst een schutterstoernooi! Na 2 uur schieten waren de winnaars bekend: het jeugdige koppel Annemijn en Matthias gingen er met de fantastische bokaal vandoor!

Tussen de buien door

Een beter moment had de toernooicommisie niet uit kunnen kiezen: tussen 15:00 en 17:00 uur brak de zon door en betraden tientallen koppels van Velocitas de velden. Het doel: zoveel mogelijk scoren in 10 minuten tijd. Dat ging bij heel veel duo’s goed, soms was het nog even opstarten en soms stond de korf gewoon niet op de juiste plaats. Toch wist bijna elk duo wel één of meerdere potjes tienen te winnen. Zijn we dan allemaal zo goed in schieten of kunnen we allemaal nog wel een tandje scherper?

Een overduidelijke winnaar

Na heel veel schoten waren er twee koppels die nét iets beter waren dan de rest: Mats en Laurens en het hele jonge koppel Annemijn en Matthias. Alle ingrediënten voor een bloedstollende finale waren in huis. Mats en Laurens waren ontzettend scherp in de finale maar niet opgewassen tegen tegen de jonge talenten van Velocitas. Na 10 minuten schieten mochten Annemijn en Matthias de ontzettend mooie beker mee naar huis nemen. Van harte gefeliciteerd allebei, met zulke goede schutters maken wij ons geen zorgen over de toekomst van Velocitas!

De bekers van Michiel worden zo mooi, over 200 jaar staan ze waarschijnlijk ergens in een museum.

Voor herhaling vatbaar

Het schutterstoernooi was een groot succes en een goed initiatief van onze Toernooicommissie, die vlak na het Hemelvaartstoernooi en vóór het vriendentoernooi nóg een leuke dag weet te organiseren. Super gedaan en zeker voor herhaling vatbaar! Heel lang konden we helaas niet nagenieten: direct nadat het toernooi afgelopen was, brak de regen door en kwam bijna iedereen met een nat pak thuis.

Afbeeldingen

Scroll naar boven