Wedstrijdverslag Velocitas C3

2, 4, 6 voor Velocitas C3

De C3 van Velocitas is het seizoen 2019-2020 goed begonnen. 2 wedstrijden, 4 punten, +6 doelsaldo. En er komen mooie spelers- en teamfoto’s van Frans van Herwijnen aan. Wat wil je nog meer?

Oei, een tegentreffer

Vorige week tegen Pernix liep de C3 pas aan het eind van de wedstrijd uit naar 6-8. Vandaag, 14 september 2019, bleef Madjoe C5 slechts een helft bij. En toch kon Velocitas het vooral zichzelf aanrekenen, dat het nog zo lang duurde.

Net als tegen Pernix begon de wedstrijd met een tegentreffer. Die van Pernix was een duidelijke snijbal. Die had dus afgekeurd moeten worden. (Omgaan met snijden is sowieso iets waar we eens op gaan trainen, zie ook https://www.korfbalmasterz.nl/spelsituaties/snijden/.) Maar vandaag raakte Dinand toch echt z’n tegenstander aan toen die een doorloopbal probeerde te maken. De prima fluitende (ja, toch?) scheidsrechter Hans gaf terecht een strafworp: 0-1.

Ach, één tegentreffer

Verder dan dat ene doelpunt kwam Madjoe vandaag niet. Dus wat kon Velocitas zichzelf dan aanrekenen? Nou, aanvoerder Tycho, Yara, Davey en Hannah maakten het zichzelf als eerste aanvalsvak erg moeilijk. Het tempo lag laag, er werd kriskras door elkaar gelopen en bij veel kansen was de rebound voor Madjoe.

In de eerste helft was de rebound vaak voor Madjoe (foto: Marian Soullié)

Gelukkig was daar het verdedigingsvak van Dinand, Laura, Yoran en Emma. Afgezien van de valse start met die strafworp, stond dit vak supergoed voor te verdedigen. Weinig ballen kwamen veel verder dan de middellijn. Nog minder ballen kwamen in de buurt van de korf. En slechts een enkele kans wist Madjoe zelf af te vangen.

Tot diep in de eerste helft hielden de teams elkaar zo in evenwicht. Madjoe kreeg nauwelijks kansen, Velocitas creëerde ze te weinig. Tot Davey van afstand de gelijkmaker scoorde, en de vakken highfivend* wisselden.

* Alvast voor het Groot Leiderdorps Dictee: https://onzetaal.nl/taaladvies/engelse-werkwoorden/.

Nog maar 12 minuten

Na de rust kwam reserve Jette er in voor Yara. En al na een paar minuten mocht Yara er weer in. Een bal van Yoran kwam per ongeluk bij Emma in het gezicht. Toen de C3 van de schrik bekomen was, lieten ze zien, wat er in de rust besproken was. Beter plaatsen. Meer ballen afvangen. En vooral meer snelheid. Dat moest kunnen, want, zo hadden we uitgerekend, eigenlijk hoef je nog maar ruim 12 minuten hard te werken. Oke? Oke!

Yoran bracht Velocitas op voorsprong. De door Laura aangegeven doorloopbal ging er in. Daarna was het andersom, met Yoran die een diepe bal op Laura gooide, waardoor zij uit een kansje bij de korf kon scoren.

Het andere aanvalsvak had de kunst bij Yoran en Laura afgekeken. Davey zorgde ervoor, dat Jette een kansje onder de korf kon benutten. En Tycho scoorde met dank aan Jette even later een afstandsschot. Zo werd het, zonder dat Madjoe nog veel in te brengen had, 5-1 voor de C3 van Velocitas.

In de tweede helft had Madjoe C5 niet veel meer in te brengen (foto: Marian Soullié)

Enorm leuk

Voor de coaches was het prettig om te zien, dat de spelers de opdrachten die ze meekregen in praktijk brachten. Rembrandt kon terugblikkend melden dat de “slappe” eerste helft in de tweede helft helemaal goedgemaakt was. En ik zag, dat er (opdracht 1) bij het wisselen van vak gehighfived werd, (2) ballen werden onderschept door voor te verdedigen en (3) vandaag dames tot scoren kwamen, doordat de heren ook de 3-1 of 2-2 invulden.

Volgende week spelen we om 13:00 uur thuis tegen KZ Danaïden C4. Waarschijnlijk bepaalt die wedstrijd nu al wie er kampioen gaat worden in deze poule (zie voor de standen de KNKV-app, of de website). Kom ons dus aanmoedigen!

Maar of we winnen of verliezen, ik denk dat het sowieso een enorm leuk seizoen met de C3 gaat worden. Is er een prijs voor het leukste team van de leukste vereniging van Leiderdorp en omstreken?

Scroll naar boven