382 km, één punt: 23 gelijk bij OKO

Door Marlies Smit, met dank aan Enno Verhoef

Velocitas 1 speelt gelijk in het hoge Noorden

Afgelopen zaterdag, 25 november, speelde het eerste uit in het hoge noorden. Het bleek een ontzettend spannende wedstrijd te worden. ‘De eerste helft ging uitstekend, maar in de tweede helft was de verdediging te slordig en had Velocitas moeite met scoren’, aldus coach Enno. Toch wisten we verlies te voorkomen met een eindstand van 23-23.

Scherp, maar houd dat maar eens vol

In de eerste helft gaat het spel voorspoedig. Na een reis van ruim twee uur in twee busjes (met de geweldige chauffeurs Bert en Vincent) komt het team aan in Sportpark de Olde Wierden. Na deze halve wereldreis gaat Velocitas goed van start. ‘We zijn vooral scherp in de afronding’, aldus de staf van het team. ‘We hebben minder kansen nodig om te scoren, waardoor we overtuigd zijn dat wij de betere ploeg zijn’. Maar de laatste 10 minuten stokt de Velocitasmachine. Dit geeft OKO een kans om dichterbij te komen en daar maakt het team gretig gebruik van. De voorsprong van Velo van 7 punten wordt steeds kleiner gemaakt door de Opendenaren. Met rust staat het 11-14.

De druk loopt op

In de tweede helft blijft het spannend. Velocitas is erop gebrand om de voorsprong te behouden, maar met twee a drie punten verschil zit OKO Velocitas constant op de hielen. De heren van onze aanval en verdediging krijgen het steeds moeilijker in de rebound omdat hun tegenstanders steeds meer grip weten te krijgen op de paalzone en steeds meer druk geven. De steun van het eigen publiek geeft de tegenstander net dat beetje extra wat Velocitas mist. Deze steun is voor Velocitas een extra drempel om tegenop te boxen.

Geel is het nieuwe “4 minuten op de bank”

Dan krijgt met name Ivar te maken met de nieuwe regels rondom gele kaarten. Met nog 6 minuten te gaan vliegt hij in op zijn heer en krijgt hier geel voor. En geel betekent tegenwoordig 4 minuten op de bank. Dave mag wel voor hem ingebracht worden. Ook Simone wordt ingebracht voor Jasmijn om meer te winnen in de rebound.

Spanning waar je u tegen zegt

Alsnog hebben de Leiderdorpers het erg moeilijk. De doorloopballen en strafworpen vliegen ze om de oren waardoor OKO in de laatste minuut langszij gaat. De stand is dan 23-22 . Dit is de eerste keer in de wedstrijd dat de tegenstander voor komt te staan op ons. Velocitas heeft nog 1 aanval om de stand gelijk te trekken en om toch niet met lege handen naar huis te gaan. Dan krijgt Simone een strafworp mee. Er wordt tactisch gewisseld zodat gekozen kan worden wie de strafworp neemt. Siem gaat staan en het moment doet toch even denken aan zijn stip in de laatste minuut in de Ziggo Dome. Ook in deze wedstrijd weet hij de stip te verzilveren. Eindstand: 23-23.

Meeleven op afstand

Coach Enno heeft na de wedstrijd de volgende opmerking. ‘Op basis van de eerste helft had er veel meer in gezeten voor ons. Achteraf mogen we echter blij zijn met de puntendeling’. En daarmee is de wedstrijd goed samen te vatten. Voor de mensen thuis was het billenknijpen. In de tussenstandappgroep werd volop gereageerd op de wedstrijd en werd veelal gevraagd hoe veel minuten er nog op de klok stonden.

Velocitas was blij met de puntendeling

Zaterdag 2 december: Amacitia 1 en SDO/Fiable 3 op bezoek, kom Velocitas aanmoedigen!

Aankomende week staat Velocitas weer in De Does, dus laten we ons eerste dan weer live aanmoedigen! We spelen om 16:30 tegen de nu nummer 3 Amicitia 1. Velocitas staat 4e, dus als we winnen kunnen we hogerop in de competitie komen. En het is feest, want niet alleen het eerste speelt thuis maar ook het tweede speelt om 15.10 in de Does. De tegenstander is SDO/Fiable 3, waarmee het tweede op dit moment de eerste plaats in de competitie deelt. Het belooft daarom een spannende wedstrijd te worden! Het tweede heeft in de zaalcompetitie tot nu toe alles gewonnen en gaat dus zacht gezegd nogal lekker. En ook na het eerste kan er nog genoten worden van het 5e en het 6e. Ik zeg kom vooral naar de Does, want het wordt gegarandeerd genieten!

Scroll naar boven