Velocitas B1 bedankt het publiek op het NK zaalkorfbal 2019

3e plaats voor Velocitas B1 op NK Zaalkorfbal Eerste Klasse BBedankt!

De B1 was erg blij met alle steun en hebben een bedankje
gemaakt. Lees het bedankje terug via de knop.Zaterdag 6 april, 08:30 uur. Tijd voor een NK.

Om 08:30 vertrekt een bus vol met spelers, coaches, staff en supporters vanuit de Leyhof. Bestemming: Harderwijk. Daar treedt Velocitas B1 aan op het NK Zaalkorfbal eerste klasse B, dat behaald is met het kampioenschap in de zaalcompetitie. Lichten uit, Liveblog aan: we maken ons op voor een spannende dag in Harderwijk.


Logo van Bemmel en Kroon

De busreis werd voor een groot gedeelte gesponsord door Bemmel & Kroon: Keukens, witgoed en keukenapparatuur. Hartstikke bedankt!Ronde 1: titelkandidaat ONDO

Velocitas treft in de eerste ronde gelijk favoriet voor de titel: ONDO uit ‘s-Gravenzande. Niet de beste loting en dus gelijk erop of eronder, weten ook coaches Klaas Bosman en Mitchell de Boer.

Coach Mitchell de Boer vlak voor de wedstrijd tegen ONDO:

Tegen ONDO is het de gevreesde spanning die overheerst. Een voorsprong van 2 – 1 verschijnt nog op het scorebord. Daarna zijn de kansen voor Velocitas maar valt de wet van Cruijff in het voordeel van ONDO uit. Teveel fouten aan de kant van Velocitas zorgen voor een achterstand van 3 – 5 in de rust.

Na rust ziet het spel van de B1 er beter uit maar is het kwaad al geschied. Steeds als groen-blauw scoort, scoort geel er achteraan. De einduitslag van 6 – 8 is een hele zure. Maar er is werk aan de winkel: er staat nu al een derde plek op een NK op het spel.


RONDE 2: Heerenveen

De jeugdtalenten hebben precies 30 minuten om de teleurstelling te verwerken. In dat halve uur wordt gepraat en worden de spieren opgewarmd, dankzij de core stability oefeningen van Per Bosman.

De negatieve ontlading na de wedstrijd tegen ONDO heeft zijn effect: de B1 schiet uit de startblokken tegen Heerenveen B1. Nog niet alles gaat perfect, met name de afronding laat te wensen over. Maar de Leiderdorpse verdediging laat een bijzonder hoog niveau zien. Heerenveen komt er in die eerste helft niet aan te pas. Het staat
5 – 0 als het fluitsignaal voor de rust klinkt. En daarmee doet de B1 zich eigenlijk nog te kort.

Ook in die tweede helft komt Velocitas nauwelijks meer in de problemen. De verdediging laat de touwtjes iets vieren, waardoor Heerenveen hier en daar een goaltje meepikt. Julia, Tim en Lilian krijgen de eerste speelminuten. De einduitslag is 3 – 10 en zeer verdiend. Enige zorgenkindje is de afronding: Velocitas B1 heeft veel kansen nodig om tot scoren te komen.


Coach Klaas Bosman spreekt de B1 toe na de winst tegen Heerenveen:


RONDE 3: Woudenberg

En dan de wedstrijd tegen Woudenberg. Het is die ene wedstrijd. Die ene wedstrijd op een toernooi dat het niet zo lekker gaat. De Nederland – Australië op het WK voetbal in 2014. Maar waar Nederland geluk heeft, is het resultaat voor de B1 een nachtmerrie.

Na 2 x 12 minuten korfbal wordt er veel gezegd en geschreven. Bijvoorbeeld over de scheidsrechter, die niet zijn beste wedstrijd floot. Of de kansen die er niet ingaan. Feit is dat maar weinig mensen rekenen op een plaats in de kleine finale na het verlies van 8 – 9 tegen Woudenberg.

Sommige supporters staan al buiten als ineens het goede nieuws naar buiten komt: op basis van doelsaldo mag Velocitas aantreden in de strijd om plek 3 en 4. Met de hakken over de sloot. Wel een NK-sloot, dat smaakt altijd naar meer. Knoppen om en strijden voor de 3e plaats. Een plek op het podium haal je niet zonder slag of stoot, zeker niet op een Nederlands Kampioenschap.


Kleine finale: Albatros

De spieren gaan nog een keer los, er is nog een bespreking en Klaas geeft de befaamde chest bump als de spelers klaarstaan voor een plekje op het podium. Nog één keertje vlammen. Winst en verlies: het verschil tussen een hele leuke of juist verschrikkelijke busreis terug naar huis.

Direct na het fluitsignaal zien de supporters de vertrouwde B1 weer terug. De spanning is afgeworpen en de vleugels zijn omgedaan. Robin is op dreef en prikt de één na de andere bal er in. Bij een stand van 1 – 5 weten de coaches dat de klus geklaard is, en de fans ook. Voor de een-na-laatste keer laten zij zich horen in Harderwijk, als bij een stand van 11 – 4 de scheidsrechter voor de laatste keer blaast.

3e van Nederland in de eerste klasse

Het laatste gejuich gaat op bij de huldiging. Velocitas B1 is derde van Nederland in de eerste klasse B. ONDO wordt terecht eerste, de tweede plaats gaat naar Tiel ’71.

De busreis terug is plezierig. Menig ouder, fan en speler zal terugdenken aan die keren dat de allerhoogste plaats werd behaald. Toen met de C1 op het NK in de zaal. En natuurlijk op het veld. En ook het G-team van Velocitas heeft al 2 nationale titels op zak.

Al die keren werd het maximaal haalbare gehaald. Dat is dit weekend niet anders. Wat pech, een scheidsrechter die niet mee zit, een balletje dat net verkeerd valt. Je hebt het soms niet helemaal in eigen hand. Wilskracht en karakter wel.

Velocitas B1
Klaas Bosman, Mitchell de Boer, Per Bosman, Ivo Ridder, Lars Hüsken, Quinn Theunissen, Robin Bakker, Gwen Haasnoot, Kim Breedveld, Guusje van Leeuwen, Marloes de Groot, Ruben van den Bosch, Tim van Wezel, Lilian van Herwijnen & Julia Mahadew

Foto’s: Zien de foto’s er mooi en gelikt uit? Dan zijn ze van Frans van Herwijnen. Wazige filmpjes amateurfoto’s komen van Siebe Schuemie en Hilde van Herwijnen.

Scroll naar boven