5 makkelijke manieren om energie te besparen bij Velocitas

Met onze wens bij het Rabobank Wensenfonds om zonnepanelen te krijgen op het dak van ons clubgebouw zetten we het thema duurzaamheid volop in de schijnwerpers. Maar zonnepanelen zijn niet de enige manier om energie te besparen bij Velocitas. Er zijn namelijk genoeg hele makkelijke manieren waarop jij meer duurzaamheid op de club kan realiseren!

Manier 1: Zet het licht uit

Staat er niemand achter je in de rij bij het toilet? Zet het licht uit! Al is het op z’n tijd best leuk om je eigen wc disco te houden.

Manier 2: Ga efficiënt om met je tijd onder de douche

Snel douchen bespaart heel veel water en energie, wat het een hele duurzame bezigheid maakt. En die waterbesparing is zeker nodig, aangezien ons waterverbruik de afgelopen jaren bijna verdubbeld is. Bovendien kan effectief douchen ook leuk zijn, als je er bijvoorbeeld met je team een wedstrijdje van maakt wie het snelst klaar is voor een gezellig teamdrankje! Pas wel op dat je je tijd onder de douche niet té effectief gebruikt…

Manier 3: Sluit de deur

Hoe gezellig het ook is om alle sportkreten die van het veld afkomen te kunnen verstaan, hou de deur van de kantine dicht. Het bespaart veel energie als alleen de kantine verwarmd hoeft te worden en niet ook nog het hele veld!

Manier 4: Ga met de fiets

Probeer altijd op de fiets naar Velocitas te komen en als het even kan ook naar uitwedstrijden te fietsen. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens erg goed voor je, aangezien het de ultieme warming-up en cooling-down is.

Manier 5: Ruim je afval op

Gooi al je lege flesjes, blikjes en patatbakjes netjes in de prullenbak. Denk wel goed na over wat je weggooit, want sommige dingen zijn misschien nog bruikbaarder dan je denkt. 

Naast deze praktische oplossingen kan jij zeker nog meer doen om Velocitas duurzamer te maken, namelijk door te stemmen op onze wens als je klant bent van de Rabobank. Kan je niet stemmen? Dan zet je al een hele grote stap door zoveel mogelijk mensen die dat wel kunnen, over te halen om op Velocitas te stemmen!

Scroll naar boven