5 op een rij voor Velocitas D3

Op zaterdag 13 januari 2018 won de D3 van Velocitas voor de vijfde keer op rij, ditmaal van SDO (H) D1. De eerdere uitwedstrijd tegen SDO ging verloren. SDO heeft, volgens hun coach, het luxeprobleem dat er twaalf spelers voor twee D-teams zijn. Deze spelers wisselen door en dus wisselt de teamsterkte. De vorige keer speelde Velocitas zelfs tegen een met C-spelers aangevuld team. Ditmaal leek het team meer op dat, waar de D3 op het veld tegen speelde.

De eerste fase van de wedstrijd was erg spannend: welk team zou de score openen? Het aanvalsvak van Rein, Tycho, Yara (aanvoerder) en Hannah liet voorbeeldig samenspel zien. Het leverde trotse coaches en ouders op, maar helaas nog geen doelpunten. Jasper, Laura (als heer), Jette en Emma zorgden ervoor, dat SDO ook niet scoorde. Pas na de wissel van 12,5 minuten werd de score geopend. Jette gaf een doorloopbal aan aan Jasper. DSO scoorde hierna ook uit een doorloopbal. Emma gaf een afstandsschot aan aan Jasper. SDO miste een strafworp. Vanaf dit moment begon Velocitas uit te lopen. Jette scoorde uit de rebound van een afstandsschot. Dinand vond de korf van afstand. Dit bracht de ruststand op 4 – 1.

Na de rust wist ook het eerste aanvalsvak te scoren. Rein rondde een doorloopbal af met een fraaie lay-up. Even later scoorde Laura van een afstandje, op aangeven van Rein. Ook Tycho maakte een afstander: 7 – 1. Hij viel even later (tijdelijk) uit, nadat hij (per ongeluk) net onder zijn oog werd geraakt door een tegenstander.

SDO kreeg in de laatste 12,5 minuten van de wedstrijd een kansje om wat terug te komen, maar miste een tweede strafworp. Dan Velocitas maar weer: Dinand kreeg van buitenuit een bal mee van Jasper, en scoorde uit de doorloopbal. Emma deed van afstand ook een duit in het zakje. Jasper maakte via een doorlopertje de 10 vol. Hij scoorde vlak voor tijd ook nummer 11, van afstand.

Met deze vijfde overwinning op rij staat Velocitas stevig op de tweede plek. Nog leuker is het, dat na deze wedstrijd alle spelers minstens een keer gescoord hebben. Helemaal prachtig is, dat beide vakken heel mooi samenspel lieten zien. Het is te merken dat de spelers op elkaar ingespeeld beginnen te raken. Zou de D3 zaterdag tegen koploper VZOD de ‘winning streak’ kunnen voortzetten?

Geschreven door Remco.
Scroll naar boven