50ste editie internationaal toernooi groot succes

Het afgelopen weekend stond bij korfbalvereniging Velocitas in het teken van internationaal korfballen. Het jaarlijks terugkerende evenement vierde dit jaar haar 50ste editie. De mijlpaal werd uitbundig gevierd: Burgermeester Laila Driessen verzorgde de prijsuitreiking. Het toernooi werd feestelijk afgesloten met een optreden van cultheld Barry Badpak.

Dit jaar deden meer dan 50 teams uit binnen en buitenland mee en werden er meer dan 90
wedstrijden op het korfbalveld gespeeld. Een hele klus om dat alles in goede banen te laten lopen. Met enthousiaste vrijwilligers is dat ook dit jaar weer gelukt.

Foto’s: schutterstoernooi | 50e toernooi | toernooi 2022. (foto’s: Frans van Herwijnen)

Vrijdag

Op vrijdag begon het toernooi met een dag van wedstrijden en een schutterstoernooi voor de jeugd. Van dat schutterstoernooi vind je de foto’s hier. In de avond speelde het G-team van Velocitas traditiegetrouw een wedstrijd tegen Velocitas 1, dat wederom in gelijkspel eindigde. Op dit weekend kunnen teams blijven logeren, waardoor het vrijdag tussen de wedstrijden door al een drukte van belang was met luchtbedden en koffers.

Het schutterstoernooi

Zaterdag zelf vond het toernooi voor de senioren plaats. De regen bleef uit en alle velden waren in gebruik door jong en oud. De sfeer was prachtig en sportief, want gezelligheid en fanatisme wisselden elkaar af binnen en buiten het veld.

Burgemeester

Na een dag vol wedstrijden was het burgemeester Laila Driessen die de prijsuitreiking verzorgde. Hierbij stond de burgemeester uitgebreid stil bij het vele werk van alle vrijwilligers die nodig zijn om het toernooi te organiseren. De beker bleef overigens in Leiderdorp: de hoogste poule werd gewonnen door Velocitas 1.

Thank Dirk

Hierbij werd Dirk Zaagman uitbundig in het zonnetje gezet. Het erelid van Velocitas is ruim 40 jaar betrokken geweest bij de organisatie van het toernooi maar neemt met de 50 e editie afscheid. Onder luid gejuich nam de veteraan bloemen en presentjes in ontvangst.

Dirk bedankt!

Nadat de prijzen waren uitgereikt was het tijd voor de BBQ en het feest. Barry Badpak trad op naast een heel arsenaal aan DJ’s. Deze twee evenementen vormden de twee kersen op de taart die deze prachtige dag was.

Om alle foto’s van het toernooi te zien kan je hier klikken.

En voor wie er geen genoeg van kan krijgen, vind je hier de foto’s van het toernooi van vorig jaar.

De bekers van 2022
Scroll naar boven