A2 zaalkampioen 2022

A2: minste wedstrijden, meeste resultaat

Door Marc-Jan van den Bosch

Zonder enige discussie

Rijdend langs de Westeinderplassen verschijnt aan de horizon Kudelstaart.  De tocht naar sporthal “de Proosdijhal,” duurt nog even. In de thuishaven van VZOD A1 moesten de laatste punten van deze zaalcompetitie worden gevonden om zonder enige discussie kampioen te zijn.

Over de nieuw geasfalteerde dijk gaan de gedachten terug naar de wedstrijden die achter ons liggen. Allemaal belangrijk om te winnen als je het kampioenschap wilt binnenhalen, maar een aantal wedstrijden zijn cruciaal om direct afstand te nemen van concurrenten. 

12 maart werd in de Does met 13-5 afstand genomen van Fiks A2. Een week later werden de 2 punten uit Nieuw-Vennep meegenomen. Dit na een 10-23 winst op KIOS A2.

Focus en gedrevenheid

KZ Danaïden A2 was de volgende titelkandidaat die punten in Leiderdorp zocht.
Alle A2-spelers en invallers hadden de juiste focus en gedrevenheid om deze wedstrijd aan te pakken maar de Leidse formatie startte hoopvol hun zoektocht. Met daadkracht werden deze buren verslagen en met een 15-10 op het scorebord bleven de 2 punten in Leiderdorp. Dit betekende dat de A2 nu op de eerste regel van de KNKV-app kwam te staan.

De teller van het aantal gespeelde wedstrijden van de A2 stond toen op 7 en 14 punten, terwijl de zojuist verslagen tegenstander 9 wedstrijden achter de rug had met 13 punten.

Het speelschema en de “sluiting” van de sport was deze A2 niet gunstig gezind, alleen door alle wedstrijden te winnen binnen de resterende wedstrijden kon het “zuivere” kampioenschap worden binnengehaald.

Punten in de Velo-tas

In een van de kleedkamers van de koude sporthal in Kudelstaart beginnen we met de tactische bespreking, maar iedereen kent het aanvalsplan uit zijn hoofd. De begeleiding kijkt nog even in de ogen van deze spelers en speelsters en ziet daarin het vertrouwen voor deze wedstrijd. Als de A2 aangeeft niet nerveus te zijn gaan we aan de slag.

De begeleiding kijkt nog even in de ogen van deze spelers en speelsters (foto: Jop Rodenhuis)
A2 is niet nerveus (foto: Jop Rodenhuis)

Er werd goed gestart en al relatief snel stond de 1 – 6 op het scorebord. Wetende dat beiden vakken goed kunnen verdedigen, met een gemiddelde van 7.6 tegendoelpunten per wedstrijd kan je dit rustig stellen, werd de aanval gezocht, het resulteerde dat 18 maal door de A2 de korf werd gevonden.  De laatste 2 wedstrijdpunten verdwenen in een Velo-tas en werd een 100% wedstrijdpunten aantal behaald. Het aantal gespeelde wedstrijden bleef steken op 8, het laagste aantal van deze poule.

De A2 zoekt de aanval (foto: Jop Rodenhuis)
Velocitas A2 zaalkampioenneeenn!!! (video: Vincent van Westerop)
Scroll naar boven