‘Aangenaam’ – Velocitas A3 – Victoria A3

Het was even wennen voor de kampioenskandidaten van de A3. Met het Diemense Victoria als tegenstander in een thuiswedstrijd, Martijn Onderwater als interim coach en een rustige scheidsrechter als official was alles ineens totaal anders dan vorige week. Vlak voor de wedstrijd werd ook ineens de mogelijkheid aangegrepen om het thuispubliek kennis te laten maken met de helden van de A3:

Annejet ‘als’ieermaaringaat’ Bosman
Annejet Bosman laat zien wat het is om dodelijk te zijn op de korte afstand. Met haar tot in de puntjes geperfectioneerde techniek van het wegtrekken onder de paal heeft ze meerdere tegenstanders tot wanhoop gedreven. Een speelster met keiharde principes: Weigert steevast haar coaches uit te nodigen voor feestelijke gelegenheden.

Fenne ‘fantastischepass’ Bosman
Gooien en vangen is een cruciaal onderdeel van het korfbalspel. Fenne Bosman realiseert zich dat als geen ander en geeft zulke strakke passes dat men vermoed dat Fenne korfbal van huis uit meegekregen heeft. Vaak de leukste thuis en ook de leukste op het korfbalveld. Gaat een discussie nooit uit de weg, ook niet als de coaches daar smekend om vragen.

Julia ‘jajaikkomeraan’ Janssen
‘Laid Back’ is de term die Julia Janssen het beste zou kunnen omschrijven. Weet dikwijls haar dame in de luren te leggen door net te doen alsof het haar allemaal niet zoveel uitmaakt. Om vervolgens keihard toe te slaan op het moment dat het moet. Heeft geen hoge pet op van haar tegenstanders. De titel van haar eerste boek ligt dan ook al klaar: ‘De Minachting Voorbij’.

Maurice ‘maghetookeenmanzijn’ van der Meer
Met een mannen vrouwen ratio van twee tegen negen is Maurice een opvallend mannelijke verschijning het in team van de A3. Verdedigend een huis, aanvallend een zekerheidje. Niet alleen zijn haar weet te krullen, ook menig schot valt als door de stijltang geraakt door het gele mandje.

Dewi ‘druktaf’ Lagerberg
Als Arjen Robben ‘de man van glas’ is dan is Dewi de vrouwelijke variant. Geplaagd door blessures maar weet ook vaak vanaf de reservebank raak te schieten met een fotocamera. Als Dewi wel is fit zijn de tegenstanders gewaarschuwd: Even lachen naar het vogeltje is er niet meer bij. Stopt pas met scoren als het rolletje op is.

Pascale ‘passendopelkepositie’ van Oel
Je hebt specialisten en je hebt all-rounders. Pascale van Oel valt in de o-zo- belangrijke ‘alleskunners’ categorie. Is probleemloos in te passen in elk vak, elk systeem en elke tactiek. Een verademing voor coaches. Pascale was een beetje bang voor mannelijke tegenstanders maar komt daar langzaam op terug: Ze zijn vaak banger voor Pascale dan Pascale voor hen.

Ilse ‘idealeallesvanger’ Robbers
Ilse Robbers is het brein achter de A3. Ziet mogelijkheden waar anderen problemen zien. Met haar lange benen en haar sprongkracht zijn de meeste ballen onder de paal een zekerheidje voor de lange Leiderdorpse. Expressiviteit heeft ze niet alleen in het veld: Het gezicht van Ilse spreekt vaak boekdelen. In goede én minder goede tijden.

Jop ‘jaaaaahoordiezitook’ Rodenhuis
Geen woorden maar daden is Jop Rodenhuis op het lijf geschreven. Zijn gebrek aan verbale communicatie maakt hij meer dan goed met zijn meer dan perfecte schot, waarmee hij zijn team dikwijls in de dubbele punten weet te helpen. ‘Stille wateren hebben diepe gronden’ is een oud gezegde maar lijkt bedacht voor deze scherpschutter uit Leiden.

Marlies ‘maghetookmeteenhupje’ Smit
Vele topsporters hebben een handelsmerk met betrekking tot een in de puntjes geperfectioneerde techniek. Marlies Smit is daar geen uitzondering op. Haar doorloopbal is door velen al liefkozend bestempeld als ‘het hertenhupje’. Weet naast haar doorloopbal een snelheid te genereren die voor de huis-tuin- en-keukenkorfballer niet te kopiëren valt.

Demi ‘daargaatzeweer’ van Wezel
Met haar shirt binnenstebuiten krijgt Demi van Wezel het voor elkaar om menig mannelijk tegenstander benauwd te krijgen. Haar blonde haren dansen mee in de wind op het moment dat ze voor de zoveelste keer een passeerbeweging maakt die zo snel is dat menig cameraman te laat is. ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’ is niet van toepassing bij deze Leiderdorpse snelheidsduivel.

Lisa ‘latenwelekkerlinkgaandoen’ van Zwieten
Met de aanvoedersband prijkend op haar arm is Lisa van Zwieten de zwengel aan de motor van de Leiderdorpse equippe. Vlak voor aanvang van de wedstrijd zet Lisa haar boze ogen op en weet ze vriend en vijand te imponeren met haar fanatieke spel. Mist nog wel eens een strafworp om de tegenstander te laten geloven dat er nog wat te halen valt. Vergeet nog wel eens haar boze ogen af te zetten als de wedstrijd afgelopen is: Niemand is zo streng voor Lisa als Lisa zelf.

Na het voorstellen van de spelers begon scheidsrechter Emanuel Vlagsma aan de wedstrijd. Die werd
met 18 – 9 gewonnen.

Scroll naar boven