Aanstaande kampioen Velocitas 3 hard op zoek naar verbeterpunten

Na 2 verloren wedstrijden kan het eigenlijk niet meer misgaan: het kampioenschap voor het op het moment beste 3e team van Velocitas. Zijn er nog verbeterpunten te noemen na deze vliegende seizoensstart? We vroegen het aan 4 aanstaande kampioenen uit Velocitas 3. 

Naomi

Naomi, heb jij eigenlijk nog op- of aanmerkingen in aanloop van jullie kampioensfeest?

Poeh, daar vraag je me wat zeg. Lastig om na de eerste 2 wedstrijden zo 1,2,3 iets op te noemen wat beter kan. Als ik dan moet muggenziften: misschien is het leuk om dit seizoen een wedstrijd te winnen. 

Gaat het uitblijven van overwinningen meespelen gedurende een kampioenseizoen?

Een beetje wel. Winnen is dit seizoen namelijk nog niet echt voorgekomen. Maar ach, als je straks de beker omhoog houdt, dan kijkt niemand daar meer naar.

Laurens

Laurens, jij staat zowel binnen als buiten het veld bekend als een agressief mannetje. Is zo’n zorgeloos seizoen nou een goed moment om daar aan te werken?

Ik denk eigenlijk niet dat ik dat mijn opvliegerige karakter kan verbloemen. Omdat de wedstrijden ons dit jaar zo makkelijk afgaan, ben ik maar begonnen aan een koksopleiding. Hierdoor ben ik 6 dagen per week onder de pannen. 

Is dat niet vermoeiend, zoveel balletjes omhoog houden?

Deze combi vraagt erg veel van me, waardoor ik ook dit seizoen waarschijnlijk weer 1 of 2 keer weer aan de coke raak. Dus vraag je het menu, dan zeg ik ja. Daarvoor ben ik nog iets teveel van de kaart. 

En als teamgenoten last hebben van jouw opvliegers?

Tegen die mensen wil ik graag zeggen: als je mijn gedrag zo vervelend vindt, dan aperitief je maar lekker op. Daarnaast vind ik het een beetje vervelend dat je dit juist nu aansnijdt, want tijdens de wedstrijd lepel ik er genoeg in.

Lisanne 

Lisanne, je schreef ons dat je moeite had met goed spelen, hoe komt dat?

Schreef ik dat? Ohh, ik bedoelde spellen. Daar heb ik soms wat moeite mee. Ik speelde afgelopen zaterdag juist erg goed! In tegenstelling tot sommige teamgenoten. 

Heb je nog tips voor spelers die jouw niveau niet halen? 

Ik ben meer van de cijfertjes, dus ik zou aanraden: in de verdediging meer op je tellen passen. Als mijn team daar nog even de puntjes op de i zet, kunnen ze verder op mij rekenen. 

Jeroen 

Jeroen, jij hebt als enige aangegeven je zorgen te maken over het kampioenschap. Zou je daar eens iets meer over kunnen vertellen?

Zorgen, zorgen… nu klinkt het ineens veel erger dan het is. Maar na afgelopen zaterdag is voor mij wel duidelijk dat de flow van de wedstrijd op de teamfoto ver te zoeken is. Het team vastleggen op de gevoelige plaat verliep erg stroef.

Ligt dat niet een beetje aan je eigen referentiekader?

Absoluut niet. Het hele team stond stil, waardoor ons dynamische spel niet uit de verf kwam. Ook de wissels waren discutabel: Lisa werd ineens op de bank gezet, terwijl haar spel er vanaf de zijkant prima uitzag.

Nog niet helemaal op rolletjes dus?

Verre van zelfs. Een foto kost ook zoveel voorbereidingstijd, terwijl op dit niveau een teamfoto in een flits voorbij is. Niemand wist nog wat de juiste pose was. Was het nou de linkerhand achter de rechter bil of juist de linker bil vóór de rechterhand? 

Ben je nu niet wat te negatief?

Nee hoor, ik geloof dat we echt als een Canon kunnen gaan straks. Als we ons helemaal lens trainen, blijven onze foto’s zich ook ontwikkelen. Als je het hele plaatje ziet, wordt het natuurlijk ook wat makkelijk raak schieten. 


Naomi, Laurens, Lisanne en Jeroen: bedankt voor jullie tijd. Nog 1 vraag: wat als jullie onverhoopt toch geen kampioen worden?

Naomi: als dat gebeurt gaan we voor het kampioenschap in de zaal én winnen we wat wedstrijden. Dubbel zo leuk.

Laurens: bij geen kampioenschap is er geen man over bord. Gewoon zoeken naar die aanvallen over 4 bamischijven. Om van te smullen!

Lisanne: Dan laten we dat kofschip varen en gaan we met zijn allen op zoek naar een succesformule voor in de zaal.

Jeroen: Reflecteren. Ik zeg altijd: eerst naar je selfie kijken voordat je naar de teamfoto wijst.

Scroll naar boven