Afscheid topschutter Joachim Jägel

Het was geen onafgebroken periode, maar hij werd teruggevraagd en het korfbalhart kriebelde. Toch alles bij elkaar een periode van ongeveer 10 jaar. Ik denk gezien zijn kwaliteiten “Schutter”, en het feit dat er de laatste jaren steeds meer gescoord wordt, topscorer allertijden van Velocitas 1. Door speelstijl en karakter niet altijd de ideale vakgenoot. Maar dit soort types zijn nooit bij iedereen geliefd.

Het moment van stoppen werd iedere keer uitgesteld waardoor de regie nu niet helemaal door hem zelf is bepaald. Misschien ook wel een verrassend moment zo midden in een seizoen. Hier liggen dan ook een aantal reden aan ten grondslag. Joa wilde beschikbaar blijven voor het eerste zolang hij nodig was en zoals hij het zelf altijd zegt “zolang ze me nog niet kunnen missen!”. Of dat zo is zal de toekomst moeten uitwijzen. Er zullen zeker wedstrijden komen dat er doelpunten van Joa welkom zouden zijn geweest. Ook op zijn trainingsinzet en opkomst viel de laatste periode niets aan te merken. Joa realiseerde zich wel degelijk dat na de promoties van vorig jaar hij er wat voor moest doen om fit te blijven. Mitchell, Nick, Max en Ivar mogen nu voorlopig de kar gaan trekken. Tom, geblesseerd aan het zaalseizoen begonnen, op het vinkentouw met de rest.

Joachim zette zich jarenlang volledig in voor Velocitas 1
Foto: Willem Zwanenburg

Op zaterdag 19 januari zal Velocitas – Telstar de laatste wedstrijd van Joa zijn. We hopen op een mooi afscheid, nog 1 keer alles uit de kast en dan is het gedaan.

Een oproep aan allen die deze lange periode er getuige van zijn geweest. Kom voor hem kijken en geef nog één maal een waar applaus!

Leo

Omslagfoto: Willem Zwanenburg

Scroll naar boven