Bestuursupdate Coronavirus: einde competitie en evenementen afgelast

Lieve leden

De gevolgen van het Coronavirus zijn groot. Voor de maatschappij en daarmee ook voor de korfbalsport en onze vereniging. Gisteren kwam het KNKV met een vervelende maar noodzakelijke mededeling: de tweede helft van de veldcompetitie is afgelast. Daarnaast moeten sportverenigingen de deuren gesloten houden tot en met 1 juni.

Het is nog niet bekend hoe de competitie afgewikkeld wordt. De bond neemt uiterlijk 6 april een besluit met betrekking tot zaken als promotie en degradatie. Hetzelfde geldt voor de zaalcompetitie. We houden jullie hierover uiteraard op de hoogte. Alle updates van het KNKV met betrekking tot het Coronavirus lees je hier terug.

Helaas heeft de situatie ook gevolgen voor evenementen die wij als vereniging organiseren. De volgende dagen gaan niet door:

  • Voorlichtingsavond Velocitaskamp op donderdag 9 april
    (meer informatie volgt nog)
  • Het Schoolkorfbaltoernooi op woensdag 15 april
  • Bowlen met de jeugd op vrijdag 17 april 
  • Het Hemelvaartstoernooi voor de jeugd bij VEO op 21 mei 

Voor evenementen die ná 1 juni plaatsvinden, bijvoorbeeld de Avond4Daagse, houden we een stevige vinger aan de pols. Vooralsnog gaan we er vanuit dat deze doorgaan. Uiteraard zijn we ook afhankelijk van de landelijke besluitvorming. Die volgen wij ten alle tijde. 

We snappen dat dit ontzettend vervelend is. Niet in de laatste plaats voor alle vrijwilligers, die vele uren steken in de organisatie. Deze willen we dan ook een hart onder de riem steken: we zijn jullie ontzettend dankbaar voor al het werk dat jullie verrichten. Bedankt, bedankt, bedankt!

Als bestuur komen we op korte termijn op gepaste afstand bij elkaar om de situatie te bespreken en bekijken we de gevolgen voor onze vereniging. Dit koppelen we uiteraard terug via de mail. We zijn altijd beschikbaar voor eventuele vragen via bestuur@sv-velocitas.nl, of gebruik één van de persoonlijke e-mails onderaan dit bericht. 

Tot slot nog een oproep aan iedereen: wees alsjeblieft voorzichtig en volg de adviezen van het RIVM en de overheid op, ook als je gezond en jong bent. Alleen mét elkaar maken we zo snel mogelijk een einde aan deze ingrijpende periode. Schouder aan schouder. Maar wel even alleen. En juist dat laatste legt een grote verantwoordelijkheid bij ons allemaal. 

Lieve en sportieve groet, 

Het bestuur van Velocitas,

Lianne van der Kruk
voorzitter@sv-velocitas.nl
Siebe Schuemie
siebe.schuemie@sv-velocitas.nl
Anita van Bentum
secretaris@sv-velocitas.nl
Ine van Goedegebuur
penningmeester@sv-velocitas.nl
Marcel van Bentum
marcel.van.bentum@sv-velocitas.nl
Scroll naar boven