(Bijna) alles anders voor C3

Geen Tempo

Aan het begin van dit seizoen is (bijna) alles anders voor de C3. Het team, de bal, de mand en het wisselen, nu na twee doelpunten. En oh ja, of je, terwijl je misschien net naar het voortgezet onderwijs gaat, even je spelregelbewijs wilt halen. De KNKV vond zelfs in de poule verandering nodig. Want anders dan wat de Velopress meldde, stond er voor de C3 ‘s ochtends geen Tempo op het programma, maar om een uur een uitwedstrijd tegen Reflex. Dat dit ook voor de ouders anders was, bleek wel uit het feit dat, laten we zeggen, Jort, Rein en Jette veel van Woerden hebben gezien. De wedstrijd begon uiteindelijk om tien over een.

Wat gelukkig hetzelfde was, was dat ook de C1 van Reflex volgens hun coach uit eerstejaars C-aspiranten bestond. En dat ze net als Velocitas spelers moesten missen: wij speelden zonder Yara. Gelukkig hadden we Suraya als reserve mee. En een mascotte.

Sterk begin

We hadden kunnen winnen, maar we deden het niet.” Zo vatte Jort het na de wedstrijd enigszins Cruijffiaans samen. Inderdaad begon Velocitas sterk aan de wedstrijd. Daarna gaven we het initiatief uit handen. Aanvoerder Davey, Nick, Leanne en Hannah vormden de eerste aanval. Tot tweemaal toe zorgde Nick er met een assist voor, dat Leanne een doorlopertje kon scoren: Leanne sprintte goed door tot aan de korf, en Nick gaf ondanks verdedigende druk de bal goed mee. De C3 wisselde voor het eerste deze competitie van vak.

Nu vielen Jort, Rein, Tara en Jette aan. Zij hadden moeite met scoren. Tara creëerde wel schotkansen, maar de lopende rebound van het dynamisch korfbal kwam nog niet. Reflex kwam wel: eerst langszij, en na de wissel zelfs op voorsprong. Reflex speelde de bal over de langste dame van het veld heen, de voorverdedigende Tara, en scoorde uit het resulterende kansje onder de korf. Ruststand 3 – 2.

Geen tempo

In de tweede helft liep Reflex verder uit, voortdurend aangespoord door hun vriendelijke maar, ahum, verbaal presente coach. Het vierde en vijfde doelpunt van Reflex waren ook weer kansjes onder de korf. De door onze coach in de rust gevraagde explosiviteit bleef uit. Er zat wel leuk korfbal, maar geen tempo in de C3, te weinig verrassing. Pas tegen het eind van de wedstrijd deed Velocitas nog wat terug. Suraya was als heer ingevallen voor Rein, die last van zijn voet had. Tara gaf Suraya een doorlopertje aan. Eindstand 5 – 3.

Ondanks dit verlies waren de coach en ouders trots op het team. Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken, met twee aan elkaar gewaagde teams. Ook de spelers vonden het eigenlijk best goed gaan. Ze moeten vooral nog wat aan elkaar wennen. Maar dat is niet gek, als er zoveel anders is.

En de coach mag zich het verlies zelf ook aanrekenen: hij was na de rust vergeten onze mascotte naar het aanvalsvak te verplaatsen.

Scroll naar boven