BK-er Leon Simons op bezoek!

Kennen jullie hem nog? Hij heeft jaren in het 1e van PKC gespeelt en was een vaste waarde in het Nederlands team. En vorige week maandag was hij op onze club!

Nee helaas, hij komt niet bij ons korfballen… we hebben met hem gesproken over hoe we om moeten gaan met onze talenten. Samen met Hilde, Mitchell, Gerard en Elsbeth hebben we ruim 1,5 uur uitgebreid gesproken over allerlei onderwerpen. Hierbij een kort verslag van wat er besproken is.

Talentontwikkeling

We hebben een hoop talenten rondlopen op onze club. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze op onze club blijven en hoe moeten we omgaan met deze talenten? Advies: laat zien dat je de spelers serieus neemt en betrek hier ook de ouders bij. Biedt deze spelers iets extra’s als dit nodig is. Dit kan op verschillende manieren bijvoorbeeld:

  • Extra training aanbieden voor spelers.
  • Apart opleidingsdoel afspreken, bijvoorbeeld wees de sturende speler en probeer het team te leiden.
  • Gasttrainer inhuren voor een aantal keer. Dit kan een betaalde trainer zijn. Hier moeten de spelers die hier gebruik van willen maken wel extra voor betalen.

Uit onderzoek is gebleken dat tot de A-leeftijd het nog alle kanten op kan qua ontwikkeling van de spelers. Het is belangrijk alle spelers de kans te geven zich te ontwikkelen. Het plan om 1x per week alle spelers (van de F t/m de D) gezamenlijk te laten trainen onder leiding van een ervaren trainer sluit hierbij goed aan.

Andere zaken die we onder andere besproken hebben en wat mogelijke ideeën zijn om op te pakken:

  • Bring your own BBQ. Een BBQ avond organiseren, waarbij de club het eten regelt en de deelnemers zelf hun BBQ mee nemen.
  • Back to school. Spelers geven een korfbaltraining op hun oude basisschool om zo nieuwe leden te werven. De KNKV gaat hier een pilot mee draaien waar wij aan deel kunnen nemen.
  • Als Velocitas staan we voor saamhorigheid, gezelligheid en veiligheid. Dit moeten we meer uitstralen. Dit kan door middel van social media, info op de website, maar ook door mensen aan te stellen die op zaterdag een praatje maken met verschillende mensen op de club. Of bijvoorbeeld bitterballen uitdelen tijdens de wedstrijd van het eerste.

Lijkt jou het leuk om één van deze ideeën te organiseren? Of zou jij hieraan mee willen helpen? Geef je dan op bij gerard.de.boer@sv-velocitas.nl of tcjeugd@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven