Brons voor Velocitas D3

In deze laatste zaalcompetitiewedstrijd, op zaterdag 10 maart 2018 uit tegen TOP, ging de D3 van Velocitas voor zilver. VZOD D2 was al kampioen, en TOP stond tweede met een net wat beter doelsaldo dan Velocitas. De thuiswedstrijd won Velocitas nog van TOP. TOP heeft bij de dames een enorm lengtevoordeel. Bij Velocitas thuis speelden twee van deze lange dames echter als heer tegen onze lange heren Rein en Jasper. Vandaag buitte TOP de lange dames optimaal uit. Ze staken hun lange armen tussen passes. Ze vingen ballen af. Ze scoorden doordat hoge ballen over onze dames werden gespeeld. Daar kon Velocitas uiteindelijk niet tegenop.

Velocitas D3 begon wel goed aan de wedstrijd, met Rein, Tycho, Jette en de meteen felle Emma in de aanval en aanvoerder Dinand, Jasper, Yara en Hannah in de verdediging. Laura begon als wissel, en kwam er later voor Tycho in. De eerste bal van TOP werd meteen door Jasper onderschept. Yara verdedigde erg goed tegen TOP-aanvoerder Milou, een van de betere TOP-dames. Lang bleef de stand hierdoor gelijk. Pas na 10 minuten opende TOP de score van afstand. Via een assist van Tycho maakte Rein snel gelijk uit een kansje onder de korf: 1-1.

Na de wissel na 12,5 minuten kreeg Velocitas het moeilijker. Vooral Jette had het verdedigend zwaar tegen de goede, lange TOP-dame Bo. TOP liep uit naar 3-1. Velocitas kwam echter weer langszij. Eerst gaf Dinand Jasper een doorlopertje mee. Daarna zette hij Jasper vrij onder de korf via net zo’n prachtige achteruit-stuit-aangeef onder de korf als we gisteravond bij PKC-LDODK zagen (de 26e van PKC). Het ijs leek gebroken en dit aanvalsvak creëerde inderdaad veel kansen. Het blijft prachtig om te zien hoe lekker Dinand en Jasper op elkaar zijn ingespeeld. Toch gingen de kansen er niet in, en kwam TOP via een afstandsschot weer voor. Dinand maakte uit een door Jasper aangegeven doorlopertje gelijk. Hierna kwam Velocitas eindelijk voor, via een doorlopertje van Jasper.

Waren het in de eerste helft de heren die de wedstrijd in evenwicht hielden, in de tweede helft was het Jette. De 5-6 en 6-7 waren afstandsschoten van haar. Een beetje flauw was het daarna, dat TOP in de laatste fase van de wedstrijd twee lange dames als heer op Jasper en Dinand zette, terwijl in het andere vak Laura de lange Davina tegen zich had. Dit lengtegeweld deed Velocitas de das om. Via een kansje onder de korf werd het 7-7. Met nog twee minuten op de klok scoorde TOP van afstand het winnende doelpunt: 8-7. Velocitas D3 bleef dus op de derde plek staan. Op het veld goud, en in de zaal brons is een prima prestatie, maar zo voelde het vlak na de wedstrijd even niet.

Tot slot de zaalstatistieken (voor zover we het konden bijhouden):

  • De meeste spelers wisselden vier keer. Tycho en Jette een keer vaker. Emma wisselde drie keer, maar moest ook de meeste wedstrijden missen, o.a. door gipsen arm.
  • Yara was driemaal aanvoerder. Dinand, Tycho, Jasper en Laura tweemaal. Rein een keer.
  • Dinand was de absolute assistkampioen met 12 assists. Rein en Jasper gaven 4 doelpunten aan, Tycho 2. Assists van de dames kwamen van Jette (3) en Emma en Hannah (2).
  • Alle D3-spelers scoorden. Bij de dames was Jette lekker op dreef met 8 doelpunten, gevolgd door Laura (3), Emma (2), en Yara en Hannah (1).
  • Bij de heren scoorde Tycho er negen, Dinand dertien en Rein zestien. Jasper was deze zaalcompetitie van de buitencategorie, met 32 doelpunten.
  • Marit (4 doelpunten, 3 assists), Mats (5 doelpunten), Amélie (4 doelpunten), Fieke (2 doelpunten), Suraya (1 assist) en Jesse vielen in bij de D3. Hartelijk dank allemaal!

Geschreven door Remco

Scroll naar boven