Wedstrijdverslag Velocitas C3

C3 deelt de punten met TOP

TOP C6 – Velocitas C3: 3 – 3

Op zaterdag 2 maart 2019 speelde de C3 van Velocitas gelijk tegen TOP C6. Net als in de thuiswedstrijd. Toen werd het 4 – 4. Nu werd het 3 – 3.

Disco

Voor de wedstrijd begon zat de sfeer er al goed in. De zaal werd voorbereid voor de wedstrijd van het eerste. En dat betekende dat de muziek en de lichtshow in de Korf getest werden. Zelfs in een verder lege zaal kregen we zo een voorproefje van de topkorfbalsfeer. Een aantal spelers van de C3 maakten hier dankbaar gebruik van, en gingen snel disco-inschieten. Misschien herken je ze nog net op de foto.

Disco-inschieten bij TOP

Na een tijdje gingen de gewone lichten aan, maar de muziek bleef spelen. Het team schoot nog even gezamenlijk in, en ging daarna naar de kleedkamer voor de voorbespreking. Elsbeth de Mooij ging als KT2-begeleider van mij mee. Komende week start namelijk deze trainerscursus voor een groep trainers/coaches van Velocitas en HKC Haarlem.

Halve D1

Rein, Davey, Leanne en Jette kwamen als aanvalsvak uit de kleedkamers. Nick, Gido, Lisanne en aanvoerster Yara als verdedigingsvak. Age en Amber waren eerst reserve. Je leest het goed: de C3 had de halve D1 meegenomen, omdat we nog steeds last hebben van blessures, en enkele spelers vakantie vierden.

Als je 3 – 3 als eindstand ziet, dan denk je misschien dat het een saaie wedstrijd was. Dat was het zeker niet. Het weinige aantal doelpunten gaf vooral aan, dat de beide teams in een spannende wedstrijd aan elkaar gewaagd waren, en vooral degelijk stonden te verdedigen. Bijvoorbeeld Nick en Gido steunden elkaar goed. Zelfs de scheidsrechter ging zo in de spannende wedstrijd op, dat hij spelers van beide teams enthousiast aanwijzingen begon te geven.

De doelpunten

In de eerste helft vielen vier van de zes doelpunten. De ruststand werd namelijk 2 – 2. Alle doelpunten van de eerste helft waren doorlopertjes, en de eerste twee waren voor TOP. Dit was een beetje tegen de verhoudingen in, want Velocitas creëerde een flink aantal kansen. Maar die moeten er dan wel in. Dat is echter de grote uitdaging van de C3, die gemiddeld 4 doelpunten per wedstrijd maakt. De twee doelpunten van de C3 kwamen trouwens van Lisanne (met assist van Gido) en Gido (met assist van Lisanne) – en dus eigenlijk van de D1.

In de tweede helft speelde Amber voor Lisanne, en net voor rust was Age al ingevallen voor de geblesseerde Davey. Heel lang hielden de teams elkaar in evenwicht. Bijvoorbeeld omdat Amber goed afspraken maakte met Yara over het wel of niet overnemen van hun tegenstanders.

Met nog 14 minuten op de klok verdiende Rein een strafworp, en kreeg hij de kans om Velocitas op voorsprong te zetten. Helaas, de bal ging niet over het eerste randje van de korf. (Rein gaf later ook aan, dat hij vandaag niet zo in vorm was.) Een minuut later scoorde TOP wel. Velocitas was net niet snel genoeg bij een bij de korf wegtrekkende dame. Weer even later trok Velocitas de score gelukkig gelijk. Age maakte een doorloopbal. Jette verzorgde de assist. Ze was in de tweede helft goed op dreef. Ze creëerde zelf ook een paar mooie kansen door goed te rebounden.

Snelle Gido

Bijna, bijna had Velocitas de wedstrijd nog gewonnen. Vlak voor het einde van de wedstrijd rende Gido bijna vanaf de zijlijn van het aanvalsvak zijn heer voorbij alsof die stilstond. Hij kreeg de bal netjes aangespeeld. De bal ging goed omhoog… en… rolde over de korf heen. Waarschijnlijk omdat Gido zo’n enorme vaart had. Wel een hele mooie en vooral hele snelle actie.

Na de wedstrijd hadden Elsbeth en ik een korte nabespreking: wat ging goed, wat kan beter? Die input neem ik mee de KT2-cursus in.

Scroll naar boven