C3 komt nét te ver achter

Wedstrijdverslag Velocitas C3

Op zaterdag 21 september 2019 speelt de C3 van Velocitas in een heerlijk zonnetje tegen de C4 van KZ Danaïden. Helaas zonder de zieke Davey. We beginnen daarom met aanvoerder Dinand, Laura, Yoran en Yara in de aanval, en Tycho, Jette (als heer), Emma en Hannah in de verdediging. Rocco is er als reserve bij.

Aan elkaar gewaagd

Net als in onze eerdere wedstrijden zijn de teams aan elkaar gewaagd. Het is daarom een hele leuke competitie, met spannende wedstrijden. De teams zijn vandaag zelfs zo aan elkaar gewaagd, dat het eerste doelpunt pas in de 19e minuut valt. Voor Velocitas. Yoran loopt door. Laura geeft de bal aan.

Yoran loopt door. Laura geeft de bal aan. (foto: Marian Soullié)

KZ komt langszij door van afstand raak te schieten, en komt vóór via een doorloopbal. Jette doet wat terug. Ze schiet van afstand raak. Zo is het weer gelijk, 2-2. Dat is ook de ruststand.

Aanvoerder Dinand vat in de kleedkamer de eerste helft uitstekend samen. Het gaat goed. Er kan hier en daar iets sneller gepasst worden. Hannah krijgt complimenten van me voor de vele onderschepte ballen. Daarna gaan we snel weer het veld op om de vaart er in te houden.

Een mindere fase

Ook in de tweede helft lijkt het weer gelijk op te gaan. De Danaïden komen vóór uit een doorloopbal. Yoran scoort van afstand de gelijkmaker: 3-3. Ondertussen heeft Tycho echter het veld verlaten, en is Rocco ingevallen. Het aanvalsvak van Rocco, Jette (als heer), Emma en Hannah heeft het vervolgens moeilijk. De kansen die we krijgen gaan er niet in. Ballen vallen op de grond. Is het pech? Of is het team er even af? Ook de verdediging laat zich in deze fase de kaas van het brood eten.

Ballen vallen op de grond. (foto: Marian Soullié)

De Danaïden maken dankbaar gebruik van een aantal mindere minuten van Velocitas. Ze lopen via een kansje onder de korf, een afstandsschot en een doorloopbal uit naar 3-6. Dat haalt Velocitas niet meer in. Mijn oerkreet: “Wakker worden, Velocitas!” helpt ook niet.

Spannend einde

Het wordt op het eind nog wel erg spannend. Dinand scoort een doorloopbal, met dank aan Yoran, maar valt daarna geblesseerd uit. Tycho komt terug in het veld. Rocco onderschept een paar belangrijke ballen bij de middenlijn. Jette scoort haar tweede van afstand, en brengt Velocitas op één punt van KZ: 5-6. Zou het nog…?

KZ scoort van afstand. Yoran scoort nog een keer uit een doorloopbal. Scheidsrechter Dirk – alweer hebben we een uitstekend fluitende scheidsrechter – steekt een vinger in de lucht. Laatste minuut. Velocitas krijgt nog één kans na een onderschepte bal in de verdediging. Schot. Te kort. Fluitsignaal. Eindstand 6-7.

Scherp blijven

In de nabespreking biedt ik mijn excuses aan voor mijn oerkreet, en wijs ik de spelers erop, dat we door de handvol mindere minuten net te ver achter kwamen. Dat heeft ons de das omgedaan. Als we een hele wedstrijd scherp blijven spelen, winnen we van KZ. Daar is coach Rembrandt het op WhatsApp helemaal mee eens (hij kon er niet bij zijn, want hij moest zelf spelen).

Volgende week spelen we de return tegen KZ. Winnen zou een kers op de C3-taart kunnen zijn, want momenteel staan we nog samen op de eerste plek, met drie gespeeld, twee gewonnen en een +5-doelsaldo. Maar zoals Laura aangaf: laten we ook vooral doorgaan met plezier hebben.

C3 Velocitas seizoen 2019-2020
De C3 van Velocitas van het seizoen 2019-2020 (foto: Frans van Herwijnen)