C3 laat vijand ontsnappen

Scene 1: fade-out in slow motion

Op 29 september 2018 speelde de C3 van Velocitas om 14:05 tegen de koploper, Pernix C3. Na een trainingsweek die wat anders was dan anders, moest het team eerst weer even op gang komen. Jort, Rein, Jette en Yara hielden het verdedigend goed dicht, maar kregen de bal nauwelijks bij Nick (aanvoerder), Davey, Leanne en Hannah. Vooral de lange (tweedejaars) speelsters van Pernix onderschepten veel ballen. Het zonnetje maakte ook loom, en de C3 miste het inzicht dat je van één succesvolle sprint minder moe wordt dan van tien keer tevergeefs lopen. Een beetje zorgelijk was ook, dat meerdere C3-spelers al in de eerste helft spontaan om een wissel vroegen. De eerste helft leek hierdoor op dat stuk van een actiefilm, waarin het scherm in slow motion om zwart gaat en de actiehelden ten onder lijken te gaan. (De foto bij dit bericht symboliseert dat.)

Scene 2: de verrassende wending

Zoals dat in actiefilms hoort, volgde op de fade-out van de eerste helft een verrassende wending. Door de preek van de coach in de rust, en de tip van de scheidsrechter om desnoods de bal door de benen van de tegenstander te rollen, bleek de C3 het licht gezien te hebben. De C3 liet in de tweede helft goed korfbal zien. Tara nam in de rust de plek van Hannah over, die een bal op haar vinger had gekregen. Verdedigend ging het weer prima, het uitverdedigen ging soepeler, en de aanvallen draaiden lekker en waren kansrijk. De opleving betaalde zich uit: Jort maakte, op aangeven van Rein, een mooie omdraaibal bij de korf. Pats! Nadat Pernix er 1-3 van maakte, scoorde Leanne uit een door Davey aangegeven uitwijkbal.  Boem! Kort daarna was het weer Leanne die scoorde. Ditmaal uit een doorlopertje. Knal! De heldenmuziek zwelde aan. Opeens leek Velocitas tegen de koploper voor een verrassing te kunnen gaan zorgen.

Scene 3: de vijand ontsnapt

Hannah gaf aan, dat ze ondanks haar pijnlijke vinger graag weer mee wilde doen. That’s the spirit! Ze kwam er voor Rein in. Suraya deed ook nog even mee. Het publiek zat op het puntje van de stoel. Toch ontsnapte vijand Pernix net voor het einde. Typisch, zou je kunnen zeggen. Met nog enkele minuten speeltijd scoorde Pernix van afstand: 3-4. Of, zoals het op WhatsApp werd verwoord: #hadgekund, en #meeeens. Volgende week de sequel, tegen de nummer twee Phoenix C2.

Scroll naar boven