Dames-doelpunten van Amicitia doen Velocitas de das om

Afgelopen zaterdag beloofde van tevoren al een spektakel te worden. Het tweede en het eerste speelden na elkaar thuis. Het tweede speelde tegen SDO/Fiable 3 en won met 22 – 10! Hierdoor staat het team op de eerste plaats in de competitie. De sfeer zat lekker in de zaal en zo konden we gaan beginnen met het eerste.

Knokken

In de eerste helft is het gelijk knokken geblazen. Amicitia komt voor maar Velocitas blijft dichtbij. Van tevoren was al bekend dat het team uit Vriezenveen een aantal scherpe dames heeft, maar die wordt het spel door de Leiderdorpse verdediging aardig lastig gemaakt. Lisanne speelt Nick prachtig weg achter de paal waardoor we gelijk komen met de tegenstander. De Leiderdorpers scoren veel, maar de tegenstander ook. In de tweede helft van de eerste helft weet Velocitas over Amicitiaheen te gaan onder luid gejuich van de zaal. We gaan de rust in met een stand van 14 – 10 op het bord.

5 doelpunten in 5 minuten

De tweede helft begint lastig. Amicitia scoort de 11 en de 12 voordat Velocitas weer tot scoren weet te komen. Maar Velocitas blijft voor ondanks de druk van de tegenstander met een aantal mooi afgemaakte schoten. Helaas kantelt het spel volledig wanneer de Vriezenveners 5 keer weten te scoren in 5 minuten. Ze gaan zo over Velocitas heen en daarmee breken de laatste minuten aan. Velocitas weet nog wel drie keer tot scoren te komen met een stip voor Ivar en twee rake afstandsschoten. Maar toch weten de dames van Amicitia ook nog drie keer te scoren (waarmee de dames van Amicitia in totaal 16 keer gescoord hebben), waardoor de achterstand van twee punten voor Velocitas niet meer in te halen is. Met een verlies van 21 – 23 is het spel gespeeld.

Compliment voor de ploeg

Coach Enno:´De score van de dames van Amicita bleek toch een te groot obstakel voor ons. Toch vind ik dat we maximaal verdedigd hebben en daar verdient de ploeg een compliment voor´. Er is absoluut geknokt op alle vlakken van het korfbal en daar is ook iets voor te zeggen. Helaas betekent dit verlies wel dat Velocitas nu op de 5eplaats staat in de competitie. Oko/Bies 1 heeft net aan gewonnen van de op de laatste plaats staande KVW ’22 waardoor zij nu de vierde plaats in de competitie innemen. Amicitia heeft haar derde plaats verdedigt met deze wedstrijd.

Aankomende zaterdag speelt Velocitas uit in Veenendaal tegen de koploper SKF 1. De wedstrijd begint om 19:45 en is te zien via de livestream op het YouTube kanaal van SKF.

Scroll naar boven