Dave Vos onder de korf

Dave Vos naar selectie Velocitas

Vanaf seizoen 2023-2024 is Dave Vos Velocitaan. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of hij in het eerste of tweede zal spelen. We videobellen half juli. De 22-jarige Dave is net drie weken afgestudeerd als pedagoog. Even lekker tijd dus, om met vrienden te chillen.

Allrounder

Dave speelde de afgelopen jaren bij GKV. Bij Velocitas wil Dave zich verder verbeteren, en allrounder worden: “Ik ben 1 meter 96. De andere heer in mijn vak was 1 meter 70, dus bij GKV stond ik vaak automatisch onder de paal. Dat vind ik op zich niet erg, maar ik wil mezelf ook op andere punten kunnen verbeteren.

Op zijn zesde begon Dave met korfbal. Dat was bij SEV in Leidschendam. Toen die club er in 2017 mee ophield, ging Dave naar GKV in Den Haag. Dave: “Daar heb ik een jaartje in de A1 gespeeld. Maar al snel speelde ik op zaterdag ook wedstrijden in seniorenteams. Het jaar daarna zat ik in de selectie. Daar speelde ik een jaar of 6. Nu wil ik een stapje hoger.

Een schot van Dave (foto en omslagfoto aangeleverd door Dave)

Leiderschap

Omdat Dave bevriend is met Nick van der Zee, heeft hij al eens bij Velocitas mee kunnen trainen. Zo is hij er een beetje ingerold. Dat hij twintig minuten van Leidschendam naar Velocitas moet reizen heeft hij er voor over. “Op de fiets komen zul je mij niet zo vaak zien doen, denk ik. Misschien een of twee keer“, geeft hij lachend toe.

Wat neemt Dave mee van GKV? Dave: “Het afgelopen jaar zijn zes A’tjes doorgezet. Met mijn 22 was ik een van de ouderen. Ik moest de leiding nemen in het vak. Dat heb ik dus het afgelopen jaar geleerd, leiderschap.” Dit leiderschap zou maar zo van pas kunnen komen bij het nog betere leren lezen van wedstrijden en daar dan op inspelen, waar trainer Enno fan van is.

Kampioen en handhaving

De verwachting van Dave is, dat het tweede van Velocitas kampioen kan worden. Het eerste zal vooral voor handhaving moeten gaan. Dave: “Dat zal wel een klus worden. Maar daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.

We mogen zeker van Dave verwachten dat hij na wedstrijden blijft hangen. Voor het geven van training of het fluiten van wedstrijden is het misschien nog wat te vroeg. Maar niet omdat Dave het niet kan. In de afgelopen jaren gaf hij training bij GKV, en komend jaar is hij nog trainer van hun derde. Dave: “Dat kan prima, want die trainen alleen op woensdag.” Op zaterdagen is Dave bij Velocitas.

Welkom en succes!

Scroll naar boven