De najaarskampioenen van 2018/ 2019

De eerste helft van het veldseizoen zit er bijna op voor de korfbalsport. Over een week gaan de korfballers de zaal in. Velocitas maakt na 2 maanden de eerste rekening op, en die is positief: al vier keer kon het ‘We are the Champions’ ingezet worden.

Velocitas 9

Velocitas 9 (Foto: Frans van Herwijnen).

Velocitas 9 was het gehele seizoen verreweg de sterkste, maar moest dat nog wel even laten te zien tegen Fluks 2 uit Noordwijk.  Dat gebeurde, en met overtuiging: op het kunstgras van onze buren aan de zee werd met 4 – 8 gewonnen. De enigszins lage score kwam door de zenuwen, aldus het team dat bij elkaar opgeteld al bijna 100 jaar aan korfbalervaring heeft.

Velocitas A2


Velocitas A2 (Foto: Frans van Herwijnen).

Even leek Velocitas A2 ongeslagen kampioen te worden, en toen was er die offday in de uitwedstrijd tegen Madjoe.  Na een weekend flink balen gingen de schouders eronder.  Er werd zelfs 3 keer getraind in plaats van de gebruikelijke twee keer. Het effect: een klinkende 12 – 4 overwinning tegen Fluks uit Noordwijk. Stiekem is thuis kampioen worden ook veel leuker.

Velocitas B3


Velocitas B3 (Foto: Frans van Herwijnen).

Velocitas B3 stond na wedstrijden bovenaan, maar moest die plaats delen met VZOD B1, dat een veel beter doelsaldo had. Het eerste onderlinge duel was een spannende: de B3 won het sleutelduel met 12 – 10. Na een klinkende overwinning van 14 – 8 tegen TOP uit Sassenheim ging de beker al voor het einde van het seizoen de lucht in.  

Velocitas E3

Velocitas E3 (Foto: Frans van Herwijnen).

Zeg je E3, dan zeg je verdedigen. Dat kunnen de jeugdspelers van Velocitas namelijk als geen ander. In de eerste zes wedstrijden kregen de kersverse kampioenen slechts 9 doelpunten tegen! Met een doelsaldo van 47 in de plus was de competitie misschien niet heel spannend, maar de beker daarom meer dan  verdiend.


Scroll naar boven