De nieuwe trainers van 1 & 2: Rob & Dennis!

De nieuwe trainers van 1 & 2: Rob & Dennis!

We hebben nog niet eens afscheid genomen van onze huidige helden, Leo van der Bos en Klaas Bosman. Vanaf volgend jaar staan ze toch echt niet meer als coach langs de lijn bij 1 & 2. Hoog tijd om kennis te maken met de nieuwe trainers: Rob & Dennis! Vanavond zullen ze voor het eerst aansluiten bij de training van de selectie en het contract ondertekenen.

De nieuwe trainer van 1: Rob Berreboom 

Rob is een oude bekende voor veel (oude) bekenden. Zo heeft hij nog samengespeeld met Paul Robert van Nugteren. Ook de huidige succescoach van 1, Leo van den Bos, kent hij al jaren. Zelf zat Rob tot zijn 24e bij Het Zuiden, wat later OZC (Rotterdam) is geworden.

Afgelopen seizoen ging Rob aan de slag bij DSC Eindhoven, om daar de boel weer op gang te helpen. Na zijn avontuur in Eindhoven was hij net 3 weken bezig bij Twist uit Vlaardingen, toen het Coronavirus zijn intrede deed. Een zeer kort seizoen dus.

2 keer korfbal, 1 keer drama

Rob heeft 3 kinderen, waarvan ⅔ zijn korfbalgenen heeft meegenomen. Mirre speelt in Tempo C1. Mees is dit jaar begonnen met korfbal en maakt het de tegenstanders lastig in de E2. Tijm vond korfbal maar drama en koos voor het toneel. 

Naast zijn 3 kinderen aansturen is Rob ook eigenaar van een rijschool, van Ginkel, in Ter Aar. Full-time baan op full-time baan dus. Veel tijd voor andere passies zijn er dan ook niet bij. Dat zijn toch echt mijn kinderen en korfbal, aldus Rob. 

Vooruitkijken naar aankomend seizoen blijft erg lastig, vindt ook Rob. Een voordeel bij een nadeel: niemand degradeert of promoveert dit jaar, waardoor Velocitas gewoon weer in de overgangsklasse start. ‘Handhaven in de overgangsklasse en bovenin meedoen in de zaal’. 

Rob, van harte welkom bij de club en heel veel succes aankomend seizoen!

De nieuwe trainer van 2: Dennis van der Horst

Dennis van der Horst is pas 31 jaar en heeft nu al een berg aan ervaring met selectiekorfbal, zowel binnen als buiten het veld. Na 13 jaar in de selectie te hebben gespeeld van Crescendo te hebben gespeeld, werd hij coach van Crescendo 1. Velocitas is dus een oude bekende, zeker als je bedenkt dat Dennis als coach van Crescendo 1 nog tegen Velocitas heeft gespeeld. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Na al die jaren topsport speelt Dennis nu in het 5e van KZ, een vriendenteam. Tijdstechnisch gezien is dat maar goed ook, want Dennis is al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Hij heeft een aantal trainingen gezien en opgenomen wedstrijden bekeken. 

Die groene stropdas kan in één keer mee.

Dennis zijn motto? ‘Het kan allemaal wat dynamischer. Iedereen kan scoren en iedereen kan vangen, het wordt echt anticiperen op de tegenstander’. 

Ook Dennis had de start van het nieuwe seizoen graag anders gezien. ‘Het is allemaal een beetje onzeker zo, maar dat geldt voor iedereen’. Dennis staat in ieder geval te trappelen om aan de slag te kunnen. 

Dennis hapt graag

Als Dennis niet op het korfbalveld staat, is er kans dat je hem tegenkomt in een restaurant in Leiden. ‘Lekker eten hou ik wel van’, aldus de Leidenaar. 

Dennis, van harte welkom bij Velocitas en ook jij heel veel succes toegewenst!

Scroll naar boven