De weg naar de mogelijke stunt van Velocitas A2 en Velocitas 6

Sporthal de Does Leiderdorp, 14:00 uur

Velocitas A2 staat klaar om te beginnen aan hun wedstrijd tegen KIOS A1. Vandaag wordt een pittige wedstrijd, weten de spelers. KIOS is namelijk de koploper en stunten tegen de koploper is absoluut geen makkie, zeker niet als je zelf wat lager op de ranglijst staat. De spelers geven zich echter zeker van tevoren niet gewonnen. Dat een plek in het klassement niet veel hoeft te zeggen, lieten de spelers zien in hun vorige wedstrijd. Drie weken terug wisten ze wél te stunten tegen de nummer twee in de competitie. Ze wonnen overtuigend van Pernix A2.

Iets wat gespannen gaan de spelers klaarstaan. De scheidsrechter kijkt nog even naar de zaalwachttafel om te zien of de meiden die de klok bedienen en de score bijhouden ook klaar zijn.

Deze meiden zijn Laura en Lianne uit Velocitas 6. Wat zij niet weten, is dat zij naar een wedstrijd gaan kijken die vergelijkbaar zal zijn met de wedstrijd die zij zullen spelen later op de middag.

Velocitas A2 op 16 februari, dolblij met hun overwinning op Pernix.

Sporthal de Does Leiderdorp, 17:10 uur

Velocitas 6 maakt zich klaar om aan de wedstrijd te beginnen. Zij moeten vandaag tegen de nummer 2 uit de poule: TOP 11. Een lastige tegenstander, die in de uitwedstrijd vooral moeilijk was vanwege hun louter zuivere schoten. Ook zij hopen te stunten, maar verwachten dat wellicht iets minder dan de A2. Hun laatste twee wedstrijden, waarvan de laatste alweer 4 weken geleden is, resulteerden in een pijnlijk verlies waar de kreet ‘Ik stop met korfbal’ is gevallen bij enkele spelers. Niemand heeft zich gelukkig aan z’n woord gehouden, te zien aan het grote aantal spelers van het team dat vandaag wederom aanwezig is. Wellicht is het overwinningsvuur, aangewakkerd tijdens het feestdagendobbelspel dat vorige week vrijdag na lang uitstellen gespeeld werd in het nieuwe huis van Manon en Annette, na vier weken toch weer ontstoken bij de spelers van het team.

Velocitas 6 hield naast een overwinningsdrang ook een volle maag over aan het teamuitje van vorige week vrijdag. De volle maag is een terugkerend thema tijdens de teamuitjes, zoals te zien is op deze foto van het teamuitje in november.

Eerste helft, nog 15 minuten te spelen

Terug bij Velocitas A2 staat het team na een kwartier spelen voor. Dit is helaas wel een kleine voorsprong: het staat 2-1. Het gaat gelijk op en alle spelers gaan hard tegen hard om doelpunten te maken en tegen te houden. Ook het aantal ballen dat de oneindigheid in vliegt is opvallend, zowel bij de Leiderdorpers als de spelers uit Nieuw Vennep.

Bij Velocitas 6 is een hele andere wedstrijd te zien. Het team staat maar liefst 5-1 voor! De rollen van het ‘zuiver schietende’ TOP en het ‘wat meer kansen missende’ Velocitas lijken omgedraaid. In de eerste aanval weet Velocitas 6 direct tot scoren te komen en dit houdt het team een tijdje vol.

Maar dan gaat het bij beide teams behoorlijk fout…

Kios trekt een sprintje en zet de stand op maar liefst 2-6, voordat Velocitas A2 weer tot scoren komt. Manon probeert halverwege de 4-0 run van Kios de sprint nog af te weren door een bal van haar dame te blokken. Helaas houdt dat Kios niet tegen om op een voorsprong te komen. Dapper trekken Jop en Manon de thuisscore weer wat omhoog. Kios harkt vlak voor rust ook nog een puntje binnen. Met een stand van 4-7 op het bord loopt Velocitas A2 de kleedkamer in.

Velocitas 6 geeft de ruime voorsprong weg: de wedstrijdstand gaat in ongeveer vijf minuten van 5-1 naar 5-4. Met name een dame van TOP die regelrecht uit de A gewandeld lijkt te zijn, weet het Velocitas 6 flink lastig te maken. De overige minuten in de eerste helft probeert Velocitas 6, net als Velocitas A2, te redden wat er te redden valt: er wordt gestreden om een voorsprong te behouden. Helaas komt TOP twee minuten voor rust gelijk, om 30 seconden voor rust een voorsprong te pakken. Met een stand van 7-8 op het bord loopt Velocitas 6 de kleedkamer in.

Rust

Beide teams staan achter, maar er is zeker nog perspectief om te winnen. Om dit te kunnen bereiken, moeten beide teams hun kansen beter benutten en over het algemeen net wat minder slordigheidsfouten maken.

De tweede helft

In de tweede helft hebben beide teams het zwaar te verduren. Beide tegenstanders gaan met de score aan de haal en beide thuisteams hebben hier weinig tegenin te brengen.

Met name Velocitas A2 weet nog terug te vechten: zij verdubbelen in de tweede helft de thuisscore. Dit doen ze vrij laat: pas in de 21e minuut van de tweede helft wordt de eerste score van deze helft gemaakt door de thuisploeg. Ze hebben de scoringsspirit vervolgens ook direct te pakken: binnen 4,5 minuut maken ze vier doelpunten en proberen zo de schade te beperken.

Velocitas 6 probeert vooral om TOP van het scoren af te houden, maar scoort daarbij zelf nauwelijks. TOP loopt echter steeds verder uit qua puntenaantal te danken aan hun immer zuivere schot. Na twee doelpunten van het thuisteam en nog wat hoopvolle wissels van coach Arjen is de wedstrijd toch echt voorbij.

Sporthal de Does Leiderdorp, Eindsignaal

Met een eindstand van 8-15 voor Velocitas A2 en 9-17 voor Velocitas 6 lopen beide teams van het veld af. Beide teams hebben niet kunnen stunten tegen de teams hoog in het klassement. Beide teams konden weinig weerstand bieden tegen de vele punten die bij de tegenstanders zo makkelijk vielen. Echter, beide teams hebben wel gevochten om dichtbij de tegenstander te blijven. En beide teams hebben na een paar weken rust weer eens een zaterdag lekker gekorfbald!

Scroll naar boven