Een zaterdag vol Swift en Velocitas

Velocitas 1 speelt afgelopen zaterdag na Velocitas 2 thuis tegen Swift 1. De spandoeken hangen uit, het streamteam zit klaar en de zaal zit bomvol fans. Het tweede speelde tegen Swift 2 en won met 22 – 18. Gaat het Velocitas 1 ook lukken om te winnen?

Schieten en scoren

Velocitas gaat al snel van start met twee prachtige schoten van Nick en Gwen. Het is zoeken voor Swift om te scoren, zeker met een ijzersterke verdediging voor de neus. Debby scoort de 3 – 0 voordat Swift de eerste bal door de korf gooit. Daarop volgt meteen het antwoord van Rosa die de bal hard raak schiet. De verdediging van Swift gaat dan op slot en Velocitas heeft even moeite met het afmaken van kansen. De aanval van Swift brengt de stand naar een 4 – 4, maar dan is Velocitas er klaar mee. Gwen Haasnoot breekt het slot van de verdediging met twee rake schoten. Velocitas stopt dan niet meer met scoren tot de rust. In de laatste 5 minuten van de eerste helft is het langs de lijn en in het veld genieten van prachtige aanvallen met een nog prachtiger resultaat: de rust gaat in met een stand van 10 – 5.

Stippen en spanning

Het spel is dan, zoals ze dat vaker mooi zeggen, natuurlijk nog niet gespeeld. De rust heeft Swift goed gedaan. Met 3 doelpunten komt het team uit Amsterdam in de buurt van Velocitas met een stand van 10 – 8. Siem krijgt dan een stip mee die hij scoort en Tom en Ivar hebben een heerlijke combinatie waar ook punten uit gehaald worden. Beide teams geven snel antwoord op elkaars rake schoten en zo loopt de stand op naar een 18 – 16. Met nog vijf minuten te spelen is het even spannend wanneer Swift de 17 scoort en er ontstaat bijna een opstootje. Gelukkig scoort Debby haar stip en weet Ivar even later de korf te vinden waardoor Velocitas toch voor weet te blijven staan. Met een laatste stip van Debby en een raak schot van Swift in de laatste minuut fluit de scheidsrechter af: Velocitas wint met 21 – 19.

Daarmee staat Velocitas nu bovenaan in de competitie, met Refleks 1 en Roda 1 op de hielen. Aankomende zaterdag treffen de Velocitanen Roda uit in Koog aan de Zaan.

Scroll naar boven