Eerste helft veldseizoen Velocitas 1: terugblikken met Leo

Alle tegenstanders in de overgangsklasse hebben inmiddels het veld gedeeld met Velocitas 1. Hoe heeft succescoach Leo van den Bos de afgelopen 2 maanden ervaren? In onderstaand artikel blikt Leo op de eerste ontmoetingen. 

(Omslagfoto: Frans van Herwijnen)

Met nog de eerste return voor de boeg a.s. zaterdag uit bij Meervogels, zijn alle tegenstanders inmiddels een keer ontvangen of bezocht. Door diverse omstandigheden een toch wat gewijzigde formatie aan het begin van het seizoen wat betreft Velocitas 1. Hierdoor mede misschien wel een lastig begin in de overgangsklasse.

Meervogels

In de eerste wedstrijd tegen Meervogels werd duidelijk dat effectiviteit belangrijk is om wedstrijden te winnen. Misschien kwam op dat moment zo’n ervaren tegenstander wel iets te vroeg om er een spannender duel van te maken. Met de vervangingen voor Pieter, Kevin en Jet moesten we opzoek naar de optimale combinaties en werd er begonnen met 5 heren. Mitchell, Tom en als nieuwkomer Nick van der Zee mochten laten zien of zij er klaar voor waren. Bij de dames door het wegvallen van Jet gelukkig voldoende ervaring gezien vorig jaar, maar ook hier gewijzigde combinaties.

Routinier Joachim Jägel (foto: Willem Zwanenburg).

Futura

Bij de tweede wedstrijd hadden we op meer kansen gerekend. Helaas leek Futura dit keer nog op hun automatisme te kunnen vertrouwen wat juist bij Velocitas nog niet het geval was. Ook vorm ontbeerde bij een aantal belangrijke steunpilaren. Aanwinst Nick van der Zee had inmiddels zijn visitekaartje afgegeven als verdediger en “Intercepionist” (Dit woord bestaat niet maar is sinds de komst van Nick een nieuw woord wat aan de Van Dale mag worden toegevoegd)!

We zijn erg blij met Nick! Niet alleen in het veld een aanwinst maar ook binnen de club een zeer aangename no nonsens jongen. En wat ook wel bij Velocitas past, “ Nick houdt wel van een feestje “. Gezien ook de manier waarop Chris vorig jaar welkom werd geheten, een compliment voor de club!

‘Interceptionist’ Nick: nu al geliefd binnen én buiten het veld (foto: Frans van Herwijnen).

BEP

BEP werd verdedigend goed bestreden en lijkt het in zijn totaliteit verassend goed te doen.  Met achterverdedigen en de ervaring om een wedstrijd goed uit te spelen, kom je in de overgangsklasse een heel eind. In de zaal titelkandidaat in de eerste klasse lijkt mij. Wij zullen het vuur aan hun schenen leggen!

Mitchell de Boer neemt een doorloopbal (foto: Frans van Herwijnen).

KVA

Tegen KVA waren we weer een stapje verder. Helaas nog zonder resultaat na in de tweede helft brutaal nog op voorsprong te zijn gekomen. Dat er tegen sommige tegenstanders tactisch anders gespeeld moet worden was al duidelijk. Het lukte in deze wedstrijd om daar een kwartier profijt van te hebben wat uiteindelijk onvoldoende bleek.

Simone Laman in actie tegen KVA (foto: Willem Zwanenburg)

Pernix

Pernix uit met vier wedstrijden en nul punten werd dan ook een lastig verhaal. Het werd voor ons een rommelig duel met veel wisselingen in de opstelling. Sinds 5 jaar liep ik weer eens tegen een gele kaart aan, al blijft dan direct de vraag van omstanders of je volgende week geschorst bent! Hopen dat prestaties niet tot geheugenverlies leiden zullen we maar zeggen. De uiteindelijke 21-19 uitslag maakte nog wel wat goed. Velocitas blijft door knokken tot het eind, in welke samenstelling en met welke stand op de ranglijst dan ook. Een stukje mentale coaching van vorig jaar wat hier denk ik mede debet aan is.

Christel Zwanenburg kwam in de wedstrijd zus Suzanne tegen (Foto: Willem Zwanenburg).

Wat tevens deze groep moet worden meegegeven is de training intensiteit. Elke week wordt er weer vol goede moed en opportuun aan inzet geleverd. We weten waar we vandaan komen en dat we dit bereikt hebben door hard te trainen, je moet hiervoor ooit weer worden beloond!

De wedstrijd tegen Pernix was rommelig en leverde een zeldzame gele kaart op voor Leo (foto: Frans van Herwijnen).

VEO

De beloning kwam uiteindelijk tegen VEO. Tactisch werd verdedigend het tempo uit de VEO-aanval gehaald en de spitsen Joa en Ivar lieten van zich spreken, de eerste 2 punten waren binnen. Gezien mijn roots (Ik leerde er korfballen van tante Ans), een heerlijke maar zeker belangrijke overwinning.

Debby Halvemaan en Ivar van Driel in actie tegen VEO (foto: Frans van Herwijnen).

Die Haghe

Naar Die Haghe met 2 punten op zak is dan ook anders. We hebben net de rode lantaarn overgedragen en willen dan graag een goede punch er achteraan geven! Nog even op het punt gestaan om met Rico contact op te nemen. We deden wat we moesten doen. Speelden gevarieerd, creëerden veel kansen op elke plek in het veld en waren effectief op de vrije bal. Met 4 doelpunten in de tweede helft deden we ons tekort, maar goed blijven verdedigen is nog steeds een kunst.

Door deze overwinning en het onderlinge resultaat met VEO, zijn Die Haghe en VEO nu de jagers geworden. Het is nog een lange weg en we zullen zien wie wie ten prooi valt.

Coach Leo van den Bos geeft een high five aan Christel Zwanenburg tijdens de wedstrijd tegen VEO.
Coach Leo van den Bos (Foto: Willem Zwanenburg).

Leo.

Scroll naar boven