Einde seizoen ’17 – ’18 nadert: welke teams kunnen nog kampioen worden?

Het einde van seizoen 2017/ 2018 is in zicht. Welke teams van Velocitas zijn nog in de running voor die felbegeerde eerste plaats? Nou, heel wat, blijkt. Hieronder vind je een kort overzichtje van onze teams die het kampioenschap nog in eigen hand hebben. 

Velocitas E1 

Velocitas E1 gaat voor de verrassingsaanval. Dat wil zeggen: doen alsof je tweede staat en dan pas laten merken dat je stiekem een wedstrijd of twee minder gespeeld hebt. Of die tactiek gaat werken? TOP is in ieder geval gewaarschuwd.

Velocitas 4

Met een berg aan talent is Velocitas 4 eigenlijk elk jaar wel in de running voor de eerste plaats. Toch was het even schrikken toen tegen Pernix met 17 – 15 werd verloren. Een aantal straftrainingen volgden, en al snel keerde het tij. Ons 4e staat nu 2 punten voor op onze Leidse buren, maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Spannuunnnd!

Velocitas 4 korfbal Leiderdorp
Voor Velocitas 4 (hier op archief) is een kampioenschap geen onbekend terrein.
Velocitas E5 & D1

3 wedstrijden gespeeld, 3 gewonnen, doelsaldo +19 & +13. Gaan we weinig woorden aan vuilmaken. Wij beginnen vast met het poetsen van de medailles als jullie het niet erg vinden.

Velocitas 6

Velocitas 6 werd afgelopen zaalseizoen overtuigend kampioen. Heeft het kampioenschap geleid tot kapsones in de ploeg van coach Ron? Wie zal het zeggen. Feit is dat het 6e tweede staat, waarbij er alleen verloren werd tegen Madjoe. De vizieren moeten scherper in de return, maar wij hebben vertrouwen in Ron en zijn equipe. 

Even die focus herpakken Velocitas 6, die beker is al een half seizoen oud!
Velocitas 8

 ‘Het ligt helemaal open!’ is niet alleen een zin die je bij het Nederlands Elftal hoort, het past ook goed bij de poule van Velocitas 8. Ons seniorenteam staat daar tweede met twee keer winst en een verlies. Ook de nummer één Pernix heeft al gemorst, dus alles is nog mogelijk!

Velocitas A3

Wordt het lastig? Ja. Heel lastig? Jep. Toch gaat Velocitas A3 er alles aan doen om weerstand te bieden tegen het 5 heren tellende Achilles A4. De laatste ontmoeting eindigde in 21 – 9 voor de Hagenaars, maar onze A3 speelde door een noodlottige blessure van aanvoerdster Dewi voor een groot deel met 7 mensen. Wordt vervolgd!

Het vreemdelingenlegioen A3 is een laatbloeier en speelt ineens toch mee om de prijzen.
Velocitas A4

Ook voor Velocitas A4 is het spannend. Samen met Madjoe A3 staan ze op de eerste plek, maar dankzij een doelsaldo van +19 staan zij op dit moment toch echt bovenaan. Een kampioenschap zou goed passen in het gespeelde seizoen: het eerste veldseizoen pakten ze nog zilver, in de zaal brons en goud in het laatste deel van het seizoen zou het erepodium voltooien.

Velocitas E3

Wie snel kijkt denk dat Velocitas E3 uitgeschakeld is. Niets is minder waar, weliswaar minder punten, maar ook minder wedstrijden! Onze E3 heeft alles in eigen hand, dus is er weinig aan de hand. 

Velocitas C3

Net als Velocitas A4, staat ook Velocitas C3 gedeeld eerste, maar wel samen met ONDO én VEO. Zekerheid op het kampioenschap is in deze poule dus nog ver te zoeken.

Velocitas E2

‘Steady as she goes’ omschrijft Velocitas E2 het beste. Lekker spelen, lekker wedstrijdjes winnen, lekker eerste worden straks. Tenminste, als ze VZOD voorblijven, want die volgt op één puntje. Nog even de koppies erbij houden dus. 

Velocitas 1 

Velocitas begon het veldseizoen met een verlies tegen Noviomagum: 17 – 16.  Onze selectie besloot dat verliezen eigenlijk helemaal niet zo leuk is, en heeft dat op het veld dan ook niet meer gedaan. Met één verlies en één gelijkspel is Velocitas 1 dé kandidaat om de titel binnen te slepen. 

Velocitas 1 coach Leo durft pas te lachen als de winst binnen is. En zelfs dan maar een beetje. (foto: Frans van Herwijnen).

En dan gaan we dus ineens overgangsklasse spelen. Een unicum! Kom jij aanstaande zaterdag ook naar Houten om te supporten?

Scroll naar boven