Even voorstellen: de Avond4Daagse commissie!

Over een paar uur gaat alweer de 47e editie van de Velocitas Avond4Daagse Leiderdorp van start. Zo’n evenement met meer dan 1300 deelnemers heeft heel wat voeten in de aarde. Tientallen vrijwilligers zetten elk jaar hun beste beentje vooruit zonder een medaille te ontvangen. Maar wie zorgt ervoor dat het hele riedeltje elk jaar weer zonder problemen verloopt? Hoog tijd om ze aan je voor te stellen: de leden van de Avond4Daagse commissie!

 
Bram van Zwieten

Bram van Zwieten is een man die vindt dat je moet leiden door te lijden. Bram is dan ook niet te beroerd om zelf het vuile werk op te knappen, en trekt ‘gewoon’ dat oranje hesje aan om het verkeer te.. je raadt het al, leiden. Die ouderwetse hands on mentaliteit is altijd hard nodig. Met Bram weet je dat het goed komt. Kruispunt. 

Ilse Robbers

Een vrouw met een missie, zo kun je Ilse Robbers toch wel het beste omschrijven. Als Ilse eenmaal haar tanden ergens inzet, laat ze pas los als ze haar doel bereikt heeft. Regelt het contact met de basisscholen en appt een vrijwilligersgroep bij elkaar alsof ze voor het oprapen liggen. Het is uitkijken voor Velocitas dat talentje Ilse straks niet de overstap maakt naar de grote jongens. Nee Nijmeegse Avond4Daagse, Ilse heeft helaas nog een doorlopend contract. 

Bram Grims

Als voorzitter van de Avond4Daagse commissie heeft Bram Grims de taak om de commissie naar de finish te begeleiden, en weet als geen ander wat er allemaal moet gebeuren. Niemand is trotser op deze groep dan Bram, waardoor hij vaak met zijn borst vooruit het terrein van Velocitas op komt lopen. Niet meer dan terecht, met al die fantastische vrijwilligers om zich heen. Zijn bijnaam is dan ook Vaantje de Voorste, die hij met trots draagt.  

Marit Verboon 

Marit is zo’n type die prima haar eigen Boontjes kan doppen. Ziet wat er moet gebeuren en regelt het. Routes uitstippelen? Geen probleem. Beetje schakelen tussen Bar en Buiten? Nooit in zijn achteruit. Was iedereen maar zo geordend. Marit is zo’n die type die je pas mist als ze er niet meer is. En dan BlØffen we niet. 

Martin Habraken 

Martin Habraken loopt al dermate lang mee bij de Avond4Daagse commissie, dat ze hem ook wel ‘de laatste loper’ noemen. Gezegend met twee rechterhanden weet de beste man van een stuk zeil nog een inschrijftent te maken en heeft hij 372 alternatieve functies voor een korfbalpaal bedacht. Nee, Martin is echt de laatste die je bij ‘Help, mijn vrijwilliger is klusser’ ziet verschijnen. Op Martin kun je bouwen. 

Angelique Berveling

Angelique is de inschrijfkoningin van de A4D commissie. Gaat de winkels af om inschrijvingen te regelen, en zal vanavond bij de inschrijftent te vinden zijn, om ook die last minute lopers te voorzien van een geldig startbewijs. Plus: dikke kans dat al die vrijwilligers door Angelique benaderd zijn. ‘Nee was geen antwoordmogelijkheid’, aldus Angelique. Gezien die vasberaden blik in haar ogen geloven we dat gelijk. 

Emanuel Vlagsma

Emanuel is het multitalent van de ploeg. Het was eerst nog even wennen, toen Emanuel de neiging had om elke deelnemer af te fluiten voor ‘lopen’. Nu de scheidsrechter van hoog niveau daar eenmaal aan gewend is, gaat alles meer dan prima. Adviseert het clubbie waar nodig, en begint menig advies met ‘op het korfbalveld hadden we….’.  Nee Emanuel is de beroerdste niet. Als je om advies vraagt wil hij best een balletje opgooien.

Zo, dat waren ze. Alle leden van de Avond4Daagse commissie! Vanavond kom je ze vast tegen op het terrein van Velocitas, tussen al die andere vrijwilligers. Tot vanavond!

Het evenement is live te volgen op Facebook. Voor meer informatie klik je hier

 

Scroll naar boven