First look: de nieuwe kunstgrasvelden van Velocitas!

Update 12 december 2018: Er is een nieuwe conceptversie van de kunstgrasvelden gepubliceerd. De nieuwe versie is hier te vinden.

Ruim anderhalf jaar is de werkgroep Kunstgrasvelden bezig geweest maar het moment is eindelijk daar: alle partijen zijn akkoord en in april liggen er op ons terrein prachtige nieuwe velden! Gisteren presenteerde Arjen Bakker tijdens de ALV trots het resultaat van maanden overleg met de Gemeente, Visser ‘t Hooft en ingenieursbureau BAS.

We willen je de schets van de nieuwe kunstgrasvelden niet langer onthouden, dus hier ‘issie! De kantine bevindt zich in de afbeelding onderaan.

van 2 naar 4 velden

Je ziet het: we hebben straks 4 kunstgrasvelden in plaats van twee en het hoofdveld is een kwartslag gedraaid. Dat wordt dus wedstrijden kijken vanaf het terras ! De velden hebben de nieuwe afmetingen, zodat we direct klaar zijn voor de toekomst. Het veld links van het hoofdveld is een extra F-veld.

De nieuwe afmetingen waren één van de redenen om het gesprek voor nieuwe kunstgrasvelden aan te gaan, naast de vervangingstermijn en de Sportnota.

Eigen beheer

De kunstgrasvelden worden gefinancierd door de gemeente. In ruil daarvoor zijn we zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de velden (ook het gras). Dat vraagt dus van ons allemaal dat we zorgvuldig omgaan met onze nieuwe aanwinst, want we moeten er 20 jaar mee doen. Zodra we wat dichter richting oplevering gaan, hopen we een concreet plan voor het onderhoud te presenteren. Maar het eerste onderhoud begint bij jezelf!

Oplevering: 1 april

Op één april kunnen we als het goed is al van start op de nieuwe velden. Dat is dus direct na de zaalcompetitie. Kleine slag om de arm: bij teveel slecht weer lopen we misschien wat uit en moeten we op zoek naar een tijdelijke oplossing. We hebben hier al even contact over gehad met de KNKV. Het LED verlichtingsplan wordt apart uitbesteedt.

Daarnaast moet er nog heel wat werk door ons zelf verricht worden. Bijvoorbeeld het verplaatsen van het scorebord, weghalen van tennisnetten, verplaatsen van fietsenstandaards, en nog heel wat meer. Dit kunnen we niet alleen! We hopen dan ook op een grote groep vrijwilligers straks als de tijd daar is.

Bedankt!

Het is duidelijk: we gaan een stuk fijner en ruimer korfballen vanaf april. Daar heeft een toegewijde groep heel wat tijd in gestoken. We willen de volgende leden dan ook ontzettend bedanken voor hun toewijding al die maanden. Bij deze:

Ine, Paul Robert, Anita, Rien, Gerard en Arjen ontzettend bedankt!

Scroll naar boven