Fotoreportage jeugdactiviteiten

Vandaag, 20 maart 2021, begon volgens het KNMI de astronomische lente: “Wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat begint bij ons de lente. De astronomische lente begint op het noordelijk halfrond meestal op 20 maart. De meteorologische lente begint op 1 maart.” Uit het Leiderdorps Weekblad kon je al eerder opmaken dat het lente is. Begin maart zijn daar drie rammetjes geboren.

Ook bij Velocitas viel het vandaag op, dat het lente is. De jeugdspelers dartelden over de velden als lammetjes in de wei. De kangoeroes trainden en de jeugdcommissie organiseerde een zaterdag vol jeugdactiviteiten. Via deze fotoreportage willen we daar iets van laten zien.

Mandendans

De kangoeroes trainden zoals gebruikelijk van 11 tot 12. Ze vermaakten zich prima, met o.a. ‘mandendans’ en ‘lummelen’. Bij mandendans moet je, als de muziek ophoudt, zo snel mogelijk naar een mand sprinten en er in gaan zitten. Met lummelen oefen je het plaatsen, vangen en onderscheppen van de bal. Want twee spelers spelen de bal naar elkaar, terwijl een derde speler de bal probeert te onderscheppen.

Vooral de mandendans was prachtig om naar te kijken, met al die dansende, rennende en in manden kruipende kangoeroes. Hopelijk kan iedereen snel zelf weer komen kijken.

Het materiaal voor de kangoeroetraining ligt klaar
Dansende, rennende en in manden kruipende kangoeroes bij de mandendans
Lummelen

Korfbalcircuit

Voor de F- t/m D-teams stond een korfbalcircuit klaar. Eerst werden de deelnemers in groepjes verdeeld. Daarna gingen de groepjes het circuit rond. Je kon je kracht testen bij het bal(ver)werpen of beter leren plaatsen bij de ‘schiettent’ (waar Vincent blij was dat de spelers op de pionnen mikten en niet op hem). Je kon tegen elkaar tienen of rustig je schot oefenen. En nog veel meer…

Eerst groepjes maken
Balwerpen
Hoe ver kun jij de bal gooien?
De ‘schiettent’ staat klaar
Hoeveel pionnen kun jij omgooien?
Tienen (1)
Tienen (2)

Slagkorfbal

In de middag speelden de C-, B- en A-teams ‘slagkorfbal’. Maar hoe speel je dat? Ik luisterde mee toen Vincent de spelregels uitlegde. Samengevat: het is slagbal met korfbalelementen. Als aanvaller gooi je de bal het speelveld in. Bij een vangbal ben je uit. Anders ren je van korf naar korf. Bij slagbal moet de bal snel bij een honk zijn om iemand uit te maken, maar bij slagkorfbal moet de verdediging snel scoren. Bij drie uit wissel je.

Zo zag dat er uit:

Hoe speel je slagkorfbal? (foto: Roy Mahadew)
Wordt dit een vangbal of niet?
De verdediging maakt aanvallers uit door snel te scoren

Met dank aan de kangoeroetrainsters, jeugdcommissie en iedereen die aan deze lentedag vol jeugdactiviteiten meehielp.

Op zaterdag 27 maart zijn er onderlinge wedstrijden voor de (jeugd)teams. Zie voor het wedstrijdschema en meer informatie de Velopress. Kan je niet? Geef dit dan door aan je trainer.

Foto's zijn van Remco van Veenendaal, tenzij anders aangegeven. De foto's zijn niet van hele hoge kwaliteit en er staan geen namen bij. Maar als je wilt dat we een foto van jou(w kind) verwijderen, laat dat dan weten via velopress@sv-velocitas.nl.