Geen kampioensfeest, wél een mooi afscheid

Het is Velocitas 1 (nog) niet gelukt om kampioen te worden. De Leiderdorpers hoopten op een kampioensfeest maar kwamen tegen HKV niet verder dan 17 – 17. Velocitas heeft nog één kans om eerste te worden: dan moet het aankomende zaterdag winnen van Korbis, uit in Waddinxveen. Toch viel er genoeg te applaudisseren: met het afscheid van Joke de Boer, Klaas Bosman, Debby Halvemaan en Enno Verhoef werden er genoeg mooie herinneringen opgehaald voor een gezellige avond bij Velocitas.

De wedstrijd

Toch even een paar woorden over de wedstrijd. Want er stond natuurlijk wél wat op het spel: het kampioenschap
Na de uitglijder van vorige week, stond het team van Enno Verhoef voor een lastige opgave: winnen tegen HKV met een incompleet team.
Routiniers Ivar en Nick waren afwezig, waardoor Mark en Dave plaatsnamen in de basisopstelling van Velocitas 1. 2 ijzersterke heren natuurlijk. Toch is het de vraag of de machine van Velocitas geolied genoeg is met 2 ‘nieuwe’ gezichten in de basisopstelling.

Snelle start Velocitas, HKV haakt toch aan

Van de incomplete basisopstelling was in de beginfase maar weinig van te merken: Velocitas schiet uit de startblokken en komt al snel op een 5 – 0 voorsprong. Het duurt even maar dan komt ook HKV aan scoren toe: met onder andere 3(!) strafworpen staat het al snel weer gelijk: 5-5. De eerste helft doen beide ploegen niet voor elkaar onder en weet HKV er zelfs eentje meer te scoren: de ruststand is 8 – 9 in het voordeel van de bezoekers.

Ongekend spannend, maar 1 punt te weinig

De tweede helft is tot op de laatste seconde spannend: zowel Velocitas als HKV scoren én missen opgelegde kansen, waardoor beide teams steeds de aansluiting weten te behouden. Ook de invallers Dave en Mark doen het fantastisch. Toch hebben die al een hele wedstrijd in de benen bij het tweede. Bij een stand van 17 – 17 krijgt Velocitas nog één opgelegde kans voor de winst en het kampioenschap: een vrije doorloopbal gaat over, tot grote teleurstelling van het publiek. Als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit, is het duidelijk: Velocitas zal volgende week tegen Korbis alles moeten geven om het kampioenschap veilig te stellen.

Afscheid

Heel veel tijd om te balen van het gelijkspel is er niet. Er staan namelijk al bloemen klaar voor een aantal personen: Enno, Debby, Klaas en Joke zwaaien dit seizoen af bij de selectie. Nog enigszins teleurgesteld met het resultaat verzamelt het viertal bij de middenstip, waarbij het applaus van het toegestroomde publiek en de lovende woorden toch snel voor een glimlach zorgen.

Enno Verhoef

Coach Enno was sinds dit seizoen actief bij Velocitas. De échte klik met de selectie ontbrak maar dat doet helemaal niks af aan de kwaliteiten van Enno. Sterker nog: de video-analyses waren van ongekend niveau, aldus Lianne, die namens de selectiegroep een bedankwoord voor afgelopen seizoen sprak. Ook Enno krijgt een dikke bos verdiende bloemen. We wensen Enno ontzettend veel succes toe in het vervolg van zijn carrière (en natuurlijk de aankomende kampioenswedstrijd tegen Korbis 1!).

Debby Halvemaan

Ook voor Debby volgt er een groot applaus: de aanvoerster van Velocitas 1 vindt het tijd voor nieuwe uitdagingen in het leven en besloot om van dit seizoen haar laatste seizoen in de selectie te maken. Wat haar plannen nu zijn? Voorlopig even helemaal niks. Maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt. Van Debby wordt in de kantine afscheid genomen met een hilarisch filmpje waarin de gehele selectie Debby bijna 1 op 1 weet te imiteren.

Klaas Bosman

Bij Klaas Bosman zit Velocitas in het DNA. Na jaren van succesvol coachen van jeugdteams, met onder andere een Nationale Titel met de C1, besloot Klaas om nog één keer Velocitas uit de brand te helpen. Velocitas 2 zocht nog een coach en Klaas stelde zich belangeloos beschikbaar. En hoe: het tweede pakte het kampioenschap in de zaal en gaat de oude rot ontzettend missen. Klaas, nogmaals: bedankt!

Joke de Boer

Als kers op de taart is daar dan het afscheid van Joke de Boer. Na ruim 15 jaar teammanager (met 6 kampioenschappen!) van Velocitas 1, heeft Joke besloten dat het welletjes is geweest. Onder luid applaus van het publiek wordt ze bedankt voor al die jaren tomeloze inzet. Binnen gaat het feest nog even verder en wordt er door de hele kantine luidkeels een ´Joke-variant’ op ABBA meegezongen. Joke, je was onmisbaar voor de selectie en we willen je ontzettend bedanken voor al je inzet de afgelopen jaren. Super, super, super, super bedankt!

Afbeeldingen

Foto’s gemaakt door Frans van Herwijnen.

Scroll naar boven