Gelijkspel tegen OVVO zorgt voor eerste punt én stijging in klassement

Gelijkspel tegen OVVO zorgt voor eerste punt én stijging in klassement

Velocitas is van de hatelijke 0 af. Een 16 – 16 gelijkspel tegen OVVO in Maarssen zorgt voor het eerste punt én een stijging in de ranglijst. Onderaan staat nu KVA, ook direct de volgende tegenstander van Velocitas.

Een gewaarschuwd mens…

Trainer Rob Berreboom weet dat het met zijn team een pittige wedstrijd voor de boeg heeft. Vorig jaar was OVVO in Leiderdorp nog de betere: de wedstrijd eindigt dan in 18 -25 voor de ploeg uit Maarssen.

Teruglezen

Sterk beginnen = meer kans op winnen

In tegenstelling tot de laatste wedstrijd tegen Pernix, begint Velocitas nu wél scherp aan de wedstrijd. Sanne Glasbeek zorgt met een afstandsschot voor de 1 – 0. Een doorloopbal van Mitchell de Boer en een vrije bal van Nick van der Zee zetten de thuisspelende ploeg op een 0 – 3 achterstand. 

1 Helft = 50/50

OVVO herpakt zich en vindt in de loop van de eerste helft weer aansluiting met Velocitas. Vlak voor het rustsignaal pakt OVVO heel even de voorsprong. Nick is vlak daarna trefzeker met zijn tweede vrije bal en brengt de stand weer gelijk. Beide ploegen gaan rusten met een stand van 8 – 8. 

Na rust nóg spannender

Ook na rust zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Even pakt OVVO het initiatief brengt het verschil naar twee punten. Ivar van Driel houdt Velocitas in de race en trekt de stand met twee mooie afstandsschoten weer gelijk. Het staat 13 – 13 als de wedstrijd aan de slotfase begint. 

Ivar van Driel tijdens de thuiswedstrijd tegen OVVO (vorig seizoen)
Twee keer het laatste woord

De 15 – 15 van Mitchell lijkt genoeg voor een gelijkspel maar een bekeken doorloopbal zet OVVO vlak voor tijd op winst. Het is echter Nick die net zoals in de eerste helft het laatste woord heeft. De sterk spelende aanvaller dwingt met een geplaatst schot in de slotseconden een zwaar bevochten én verdiend gelijkspel af.

Volgende week

De prima wedstrijd levert het eerste punt én direct een stijging in het klassement op: KVA verliest tegen Nieuwerkerk en staat nu onder Velocitas. Volgende week gaat het eerste van Velocitas op bezoek bij KVA. Bij een goed resultaat in Amstelveen slaan de Leiderdorpers direct een gat met de laatste plaats. 

Foto’s (Archief): Velocitas speelt 19 oktober 2019 thuis tegen OVVO en verliest met 18 – 25 (Frans van Herwijnen).


Meer nieuws over Velocitas 1:

Scroll naar boven