Gemini A2 – Velocitas A4

1 April, korfbal in je bil. Een eeuwenoud oerhollands gezegde, gestoken in een alledaags jasje. Want als er 1 sport is die met z’n tijd meegaat, is het wel die prachtige sport met die gele korf. Begin september stapten we het zanderige kunstgras op, vlak voor de échte kou waggelden we naar de warme zaal en nu springen we bijna net zo uitzinnig als koeien die voor het eerst naar buiten gaan het veld in de Bloemerd op. Precies op het goede moment. De weergoden hebben er namelijk voor gekozen hebben om de temperaturen omhoog te gooien. Onze noppen zijn afgeklopt, onze broekjes en rokjes gladgestreken en de flesjes water gevuld. Veldseizoen, kom maar op.

Onze eerste wedstrijd zal gespeeld worden in het altijd geelkleurige Gouda, bekend van z’n Goudse Kaas. Het geel glanzende zonnetje staat hoog aan de hemel en zwaait nog even vriendelijk naar ons. Na deze zonnegroet is het dan toch tijd om te beginnen met het echte werk: de wedstrijd tegen Gemini A2 met hun, het verbaast je vast, goudgele shirtjes.

We staan vrij snel 2-0 achter. Na de vakswissel scoort Lianne de eerste bal aan onze kant met een heel zuiver schot. Vervolgens vliegen de tegendoelpunten ons, samen met al het gras waar we op spelen, om de oren. De achterstand loopt op tot 5-1. Robin legt er een mooie bal in, direct gevolgd door nog een doelpunt van Gemini, 6-2. Maar dan is het eindelijk weer onze tijd: achtereenvolgens scoren Kevin, Julia en de terug van lang weggeweeste Fleur ! Met een prachtige stand van 6-5 gaan we de rust in. Met name in het laatste deel van de afgelopen helft hebben we laten zien dat we ons niet zomaar uit het veld laten slaan. Figuurlijk dan, want af en toe struikelen we half over de uitlijnen.

Na de rust knokken we heldhaftig verder. Puck scoort, gevolgd door twee doelpunten van Gemini. Lara maakt een prachtige doorloop, stand 8-7. Lianne laat de denkbeeldige scorebord bedieners nogmaals op het UIT-knopje drukken, gevolgd door Kevin, invalster Manon en Eef . Inmiddels staan we vrij dik voor! 8-11. Gemini laat nog even van zich horen door een mooi afstandstandschot te raken, maar de wedstrijd wordt afgerond door onze invaller Tom . 9-12!

Met blije koppies stappen we het grasveld met de inmiddels scheefstaande korf af. Onze eerste winst is binnen en wat voelt dat lekker! Voldaan stappen we de auto weer in en rijden vrolijk naar huis. En nee, deze dikke winst en de direct daarop volgende eerste plaats is geen flauwe grap die wij verkondigen. Het enige dat niet waar is aan dit verslag is het vriendelijke zonnetje, die durfde zich absoluut niet te vertonen. Wellicht was hij bang dat er grappen over hem gemaakt zouden worden.

De dag der dagen voor de moppentrommel van Iris Nieuwenhuizen is, uiteraard, de eerste van april. Op een dag waar flauwe grappen nog meer gewaardeerd worden dan normaal, glansde de trommel extra triomfantelijk. Toen Iris dit staaltje prachtwerk vandaag opende, kwamen er, geloof het of niet, zonnestralen uit en zong een engelenkoor jubelend psalmen.

Terwijl ik verblind naar mijn oren greep (want het was wel heel fel en luidruchtig allemaal) overhandigde Iris mij de grap van deze week. “Hoe zeg je kont in het chinees? Wangsneewang Hoe noem je een scheet in het chinees? Wangsneewangpang”

Scroll naar boven