Goed veldspel tegen GKV levert geen winst op maar biedt perspectief voor rest van seizoen

In de uitwedstrijd tegen GKV | Economics uit Gorinchem doet Velocitas lange tijd goed mee. Een gebrek aan scherpte in de afronding zorgt voor een ietwat geflatteerde uitslag van 20 – 12 in het voordeel van de thuisploeg.

Aan elkaar gewaagd – op het scoren na

Na een snelle openingstreffer van Debby Halvemaan, loopt GKV snel uit naar een riante voorsprong van 6 – 2. Velocitas laat zich echter niet meer gek maken door een puntje meer of minder, en biedt met teamspel goed weerstand. Het zorgt voor een wedstrijdbeeld waarbij 2 ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Toch is GKV een stuk scherper in de afronding. Na een helft korfballen heeft Velocitas er 5 gemaakt. GKV doet het een stuk beter en is 9 keer trefzeker.

Kansen genoeg, ook in de tweede helft

Ook narust maakt Velocitas het eerste punt. Al in de eerste minuut brengt Sanne Glasbeek de stand terug naar 9 – 6. De ploeg uit Leiderdorp krijgt daarna veel kansen. Mitchell de Boer en Siem van Osnabrugge spelen na rust meer in de rebound en brengen zo de rest van het team in de gelegenheid om te scoren. Daar gaan de Leiderdorpers te slordig mee om, waardoor de wedstrijd nooit meer echt spannend wordt.

Geen winst, wel perspectief

Velocitas laat tot vlak voor het einde van de wedstrijd goed korfbal zien. 5 minuten voor tijd staat het 16 – 12, een stand die het verloop van de wedstrijd beter weergeeft dan de uitslag. In de laatste 4 minuten is GKV nog een aantal keer scherp in de afronding, waardoor de uiteindelijke score 20 – 12 in het voordeel is voor de ploeg uit Gorinchem.

Velocitas verliest terecht maar laat zien dat het bij vlagen weerstand kan bieden in de overgangsklasse. In de langzaam naderende zaalcompetitie, waar Velocitas een klasse lager speelt, zijn er absoluut kansen op een mooi resultaat. Nog wel even trainen op de afronding.

Volgende week

Volgende week speelt Velocitas thuis tegen Unitas | Perspectief. De ploeg uit Harderwijk staat na 6 wedstrijden ongeslagen bovenaan. Afgelopen week versloeg Unitas in eigen huis BEP met maar liefst 28 – 10. Genoeg reden om aan te komen moedigen: de wedstrijd start om 15:30.

(omslagfoto: archief, Frans van Herwijnen)