Het geheim van kampioen Velocitas 6: Teletekst meets TikTok

Met een klinkende overwinning van 15 – 30 op Trekvogels 3 is Velocitas 6 voor de tweede keer dit jaar kampioen. Het team is aan een indrukwekkende reeks bezig: er gingen dit korfbaljaar pas 2 wedstrijden verloren. Het geheime recept: een perfecte mix van jong en oud die samen door één deur kunnen. We stellen de zaalkampioenen graag aan je voor.

Neem routinier en korfbalexpert Wilco. Waar toptrainer Arjen op dinsdag trainen geeft, verzorgt Wilco wekelijks de trainingen op donderdag en komt elke keer weer met frisse oefeningen op de proppen. Ook vernieuwend op persoonlijk vlak? Not so much. Wilco gebruikt zijn peperdure Iphone om…. Teletekst te openen. Dat voelt toch een beetje als een Whatsapp bericht doorsturen via de fax.

Wie Nienke zegt, zegt Ramon. Het koningskoppel van Velocitas 6 weet privé perfect te combineren met topsport en zijn beiden om de week aanwezig. Scheelt weer een oppas regelen. Papadagen én mamadagen dus. Dit koppel is zó hip dat wij eigenlijk alleen nog een bakfiets missen. En Yoga.

Melan & Laura vertegenwoordigen de TikTok-generatie. De twee swipen sneller dan hun schaduw en kijken meer video’s dan gezond is. Toch presteren ze beiden erg goed in Velocitas 6. Totdat Laura de slappe lach krijgt. Melan was bang dat het team te oud voor haar was, maar kreeg laatst op haar kop dat ze te lang bij het teamuitje bleef hangen. Hoe jong de dames zijn, vraagt u? Het 6e wilde afgelopen zaterdag een drankje doen in de stad maar dat kon nog niet. Daarvoor moet je 18+ zijn..

Velocitas 6 viert het kampioenschap op het veld, eerder dit jaar

Ilse & Marlies zijn net een paar jaar ouder maar hebben nog steeds die jeugdigheid waar sommigen zo naar verlangen. Snappen TikTok maar hebben gehoord van Teletekst. De twee lopen menig dame helemaal zoek en hebben ook een ijzersterk schot in huis. Navigeren is nog even een dingetje. Het tweetal nam bij een uitwedstrijd de verkeerde afslag en liet twee teams ruim 10 minuten wachten.

Jeroen is de afvang waar elk team van droomt. Besloot om dit jaar géén pols te breken en is direct van grote waarde voor het team. Jeroen scoort als rebounder meer dan menig topspits en is eigenlijk niet gek te krijgen. Tot je hem een politieke stelling voorlegt. We hebben je gewaarschuwd, proberen is op eigen risico..

Een politieke stelling voorleggen is natuurlijk helemaal het ding van discussie-fanaat Siebe. Onlangs schoot zijn kuit in een scheur, maar niks houdt deze fervente korfbalfanaat thuis. In het veld is hij de all-rounder waar geen enkel team zonder kan. En daarnaast is hij ook onmisbaar voor de jongere generatie in het team om de oudere generatie te vertalen (in dit team snappen ook de jongeren wat teletekst is en waarom het gek is dat Wilco dit nog gebruikt).

Marit en Michelle zijn de stille rotsen in de branding waar geen team zonder kan. Marit heeft onlangs de werkzaamheden aan haar nieuwe huis afgerond en stelde direct haar woning beschikbaar om het kampioenschap te vieren. Daar bleek de stille rots in de branding een echte Just Dance expert. Michelle spoorde iedereen aan om te dansen. Dat heeft uiteindelijk iedereen gedaan. Ook Michelle, toch?

Robin spaart meer blessures dan dat zijn klanten Airmiles sparen én is erg druk met werk. Geen probleem verder, want als Robin speelt, dan scoort Robin ook. 5 schoten per wedstrijd raak is geen uitzondering. Robin werkt fulltime maar korfbalt parttime. Halve wedstrijden, verdedigen doet de topschutter namelijk niet.

Wendy is het succesverhaal dat onlangs de welverdiende transfer naar Velocitas 4 gemaakt heeft. Omdat het ook het kampioenschap van Wendy is, mocht ze tijdens de kampioenswedstrijd 10 minuten meedoen.. en scoorde direct. We missen haar nog elke wedstrijd.

De kersen op de taart zijn de invallers die Velocitas 6 uit de brand helpen wanneer dat nodig is. Afgelopen zaterdag hielpen Jop, Martijn en Rembrandt het 6e naar de 30 punten. Alle invallers van afgelopen seizoen: ontzettend bedankt!

Velocitas 6 is dus een heerlijke mix van jong en net iets minder jong. Of het team op het veld voor het derde kampioenschap gaat, valt nog te bezien. Het sterktecijfer is ondertussen zo hoog dat er in de top van de breedtesport wordt meegedaan. Maar ze gaan het absoluut proberen. Het resultaat lees je terug op Teletekst. Of TikTok.

Scroll naar boven