G1-zaalkampioen-2022-2023

Hoe de G1 zaalkampioen werd

Verslag van de G1-wedstrijden van 1 april

Zaterdag 1 april 2023 was de dag waar wij het hele zaalseizoen voor hebben getraind en geknokt. Want op deze dag konden we kampioen worden. Maar hebben we genoeg getraind en gestreden om onszelf kampioen te mogen noemen?

Slordige start tegen Trigon

Onze eerste wedstrijd moesten we tegen onze rivalen, namelijk Sporting Trigon. Alleen had het team van Trigon slechts vier spelers. Ze konden gelukkig spelers van andere teams lenen om tegen ons te kunnen strijden.

Onze strijders voor de wedstrijd waren Ed, Elvira, Wanda, Tarek, Marijn Corina, Dennis en Robbert. Tim en Melissa begonnen op de bank. We startten onze eerste wedstrijd slordig, want we hadden het gevoel dat we moesten winnen. Dat werkte helaas averechts op ons spel. We gingen de rust in met een 1 – 0 voorsprong.

De tweede helft kwam Tim er in voor Tarek en Melissa voor Corina. Gelukkig herpakten we ons in de tweede helft. We hebben de wedstrijd afgesloten met de volgende stand: Velocitas G1 3 – 0 Sporting Trigon G1. Hierbij hebben Dennis en Ed de punten voor het team gemaakt. Dennis had een mooi afstandsschot. Ed legde er twee mooie doorlopers in. Zo werd de eerste stap richting het kampioenschap gezet.

Kansenregen tegen Vitesse

Voor onze tweede wedstrijd moesten we tegen de G1 van Vitesse (Barendrecht). Deze wedstrijd moeten we ook winnen, want dan konden we met zekerheid zeggen, dat we kampioen waren geworden. Anders zouden we gedeeld kampioen zijn geworden, wat natuurlijk ook een mooie uitslag zou zijn. Maar toch gingen we de wedstrijd tegemoet om te winnen.

De eerste helft begonnen we met deze strijders: Ed, Elvira, Wanda, Tarek, Marijn, Melissa, Tim en Robbert. Corina en Dennis startten op de bank. De eerste helft was voor beide teams erg spannend. Voor beide partijen regende het kansen. De aanvallers slaagden er niet in om de kansen af te maken. Totdat Marijn een strafworp kreeg en we de eerste helft konden afsluiten met een 0 – 1 voorsprong.

De tweede helft kwam Corina er in voor Melissa en Dennis voor Marijn. Ook in de tweede helft regende het voor beide teams weer kansen. Helaas maakten beide teams hun kansen niet af. Alleen Tim slaagde er in om met een mooie korte kans het tweede punt voor Velocitas te scoren. We konden het kampioenschap toen al wel proeven. Daar ging het eindsignaal en we waren eindelijk toch kampioen! De eindstand was Vitesse (Ba) G1 0 – 2 Velocitas G1.

De G1 was eindelijk toch kampioen!
Vlnr. achter: Corina, Robbert, Ed, Dennis en Tim
Vlnr. voor: Tarek, Melissa, Wanda, Marijn en Elvira

Op naar het NK

Nadat we een week lang gefeest hebben omdat we kampioen zijn geworden in de zaal, willen we het er niet bij laten zitten. We gaan blaren op onze handen en voeten trainen om mee te kunnen doen aan het NK G-korfbal, dat plaats gaat vinden op zaterdag 24 juni 2023 in Houten. Wens ons alvast veel succes voor onze weg hiernaartoe.

Groetjes van het G1-team van Velocitas

Tekst: Yvo Koolen

Scroll naar boven