Jaarlijks bowlingtoernooi van de G: de 2019 editie

10 januari was het zover: het bowlingtoernooi van onze G-ers en trainers. Even vooraf iets gegeten met z’n allen. Kevin de Boer had voor de groep een toetje geregeld maar door tijdsdruk zijn wij er niet aan toegekomen, maar dat werd een extra drankje tijdens het bowlen. Bedankt Kevin.

Na het eten werd eerst een leuke kaart van Irene (vrouw van Aldrik) voorgelezen aan de groep, daarna werd de baan indeling bekend gemaakt. Vijf banen waren er gereserveerd, maar bij de indeling van de banen was vriendjespolitiek en mogelijke fraude aanwezig. De namen werden ingevoerd op het scherm, de schoenen aangetrokken, eigen ballen werden opgepoetst en dan was het “Gooien maar”.

Wat een toestanden

Op iedere baan was er wel aan de hand. De één blijft wachten tot haar eigen bal weer terug kwam zodat zij weer met haar eigen bal kon gooien de ander maakte zulke rare capriolen met de bal dat je zelf als toeschouwer moest uitkijken dat je niet als pin gebruikt werd.

Tijdens het bowlen werd er nog een drankje en een borrelhap geserveerd. Die borrelhap heeft de schrijver van dit stukje niet gezien. Denk dat 1 van mijn mede baangenoten dit naar binnen heeft gewerkt.

De paden op, de banen in

In de baan van Jet en Dorien (mogelijk vriendjespolitiek/fraude) ging het erg luidruchtig aan toe, maar dat is aan de dames wel toevertrouwd, het leken wel fluitketels. Elvira deed ook nog vrolijk mee aan dat tetteren, maar gelukkig stond Anton, die zelfs bowlt zoals hij korfbalt, bij de dames. Ook Joeri onze jongste aanwinst deed vrolijk mee aan het bowlingtoernooi. Ook hij kreeg het voor elkaar de pins om te kegelen zij het met wat hulpmiddelen.

In de baan van Rutger was er een bikkelharde strijd bezig tussen Arnold (met eigen bal en schoenen)en Rutger. Deze strijd werd gewonnen door Rutger. Rutger had ook de hoogste score van de avond. De andere twee deelnemers Loraine (ook eigen bal) en onze nieuwkomer Marijn. Zij gooiden ook een aardig balletje mee. Rutger 176, Arnold 103 punten.

Op de baan van Roel was er ook een strijd op de scherp van de snede tussen Renate en Roel. Renate ging in de laatste worp er met de winst vandoor. Melissa (die geen zout op haar patat wilde) wie kent haar niet,  deed haar stinkende best en had zelfs een glimlach op haar gezicht. Renate hielp haar om in het spoor te blijven. Tarek wilde zich er ook mee bemoeien maar werd weggestuurd door de baancaptain.

Paul werd een goede derde op deze baan. Alex begon ook als een speer de ballen richting pins te smijten en had het erg naar zijn zin. Hij was zelfs voor het bowlen op de fiets uit Hoogmade gekomen.

De baan van Heino die als laatste werd op zijn baan, was het Dennis met een vliegende start. Hij werd periodekampioen na 5 keer gooien,  maar het nieuwste aanwinst van de G-teams: Lianne ging er op deze baan met de winst vandoor. Willem zag er als gewoonlijk goed verzorgd uit in zijn mooie pak en probeerde ook de bal richting pins te gooien, dat ging hem aardig af. Zaineb die te laat was voor het eten deed haar uiterste best en had een smile van oor tot oor.

De laatste baan stond Gerard daar was de strijd ook geweldig. Claudine kwam met eigen bal en schoenen in een prachtige trolley verpakt en deed het erg goed. Jurre die met de bal naar alle kanten zwaaide dus ook naar achteren kwam niet verder dan een derde plaats. Hij was wel de meest gevaarlijkste speler van de avond. Sander en Tarek gooiden zeer secuur. Tarek gooide nog wat meer om, maar dat was zijn biertje en dat telde niet. De baan van Gerard had regelmatig wat toeschouwers van twee dames van baan 1 die hem een beetje plaagde met zijn resultaten op de baan.

Nog wat wetenswaardigheden

Liesbeth en Ricardo waren ziek, Zaineb moest gebeld worden maar had thuis al gegeten en Rob had wat anders die avond. Claudine had haar vakantie verplaatst voor de wedstrijd. Elvira was haar gewone schoenen kwijt en moest bijna op de bowlingschoenen naar huis. Arie was ook verhinderd en onze ED kon door de blessure aan zijn hand niet meedoen maar was erg aan het supporten, zeg maar aanwijzingen geven aan Jet en Dorien.

De winnaars van de avond zijn wij allemaal want het was leuk en gezellig en volgend jaar weer.

Nog een kleine noot voor de lezers: wij als G-begeleiders zijn naarstig op zoek naar mensen die af en toe een keer willen rijden voor uitwedstrijden met de G-teams. Lijkt je dit leuk? Ook als je maar één keer kunt horen wij dit graag !Aanmelden kan bij Jet of Dorien of via velocitasgteam@gmail.com


Scroll naar boven