Jop Rodenhuis loodst Velocitas 1 naar overwinning op sportief Rapid

Kersverse kampioen Velocitas 1 heeft ook de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. In een goed gevulde De Does kwam Velocitas eerst nog op een 1 – 0 achterstand tegen Rapid. Debutant Jop Rodenhuis nam de Leiderdorpers op sleeptouw en had met zijn aansluitingstreffer een belangrijk aandeel in de mooie overwinning van 28 – 17 op de bezoekende ploeg uit Haarlem.

Jarige coach Richard Schouten kreeg van zijn spelersgroep te horen dat ze Jop wilden bedanken voor al zijn toewijding in de Does. Richard, die voorafgaand aan de wedstrijd zelf de spelers op een hartverwarmende manier introduceerde, twijfelde geen moment en besloot het verzoek te honoreren. En dus vond Jop zichzelf ineens terug in de basis 8.

Velocitas 1 liep op met de kangoeroes.

Jop zorgt voor openingstreffer

Velocitas kwam in eerste instantie nog op een 0 – 1 achterstand tegen Rapid en had wat moeite om in het spel te komen. Na twee keer balverlies is het Jop die zonder te twijfelen aanlegt voor het schot en op magistrale wijze de stand weer gelijk trekt, onder luid gejuich van aanwezig publiek. 

Jop scoort!

Om Jop enigszins te sparen voor het komende veldseizoen, werd hij direct gewisseld voor Mitchell de Boer. Het is het begin van een stroeve wedstrijd tegen een sportieve tegenstander: het team van Rapid doneerde drankjes aan Velocitas ter felicitatie op het kampioenschap. Een mooi gebaar van het team uit Haarlem!

Rapid komt voor

Nadat Jop is gewisseld komt Velocitas op achterstand tegen Rapid. Het team uit Haarlem weet makkelijk tot score te komen en geeft niks weg in de verdediging. Velocitas blijft rustig en gaat gestaag mee, maar heeft moeite om over het team heen te gaan. Tot de 8 – 9 is het spannend, maar dan weet Velocitas het heft weer in eigen handen te nemen. Met een prachtige combinatiebal tussen Mitchell en Siem weet Siem tot score te komen en gaat het team de rust in. Tussenstand: 13 – 9.

Rapid komt op voorsprong in de eerste helft.

Velocitas loopt uit

Ook na de rust gaat Velocitas door met scoren. Alles komt aan bod: korte kansen, schoten, doorloopballen, het kan niet op. Onder luid gejuich van de zaal weet Velocitas uit te lopen tot een stand van 24 – 14 voordat Rapid weer aan scoren toe komt. Iedereen is overduidelijk aan het genieten tot de allerlaatste minuut. Wanneer scheids Tim de wedstrijd ten einde fluit is de stand 28 – 17 en is de blijdschap groot.

Jarige coach Richard wordt op handen gedragen.

Ongeslagen kampioen is nu nog de enige mijlpaal die Velocitas 1 aan kan tikken als het team aankomende zaterdag weet te winnen van Refleks 1. Maar 1 ding is zeker: Velocitas 1 is kampioen! Wat een prachtige prestatie met zo’n topteam in het veld en langs de lijn. Deze zaterdag 1 april is het kampioensfeest in de kantine waar onder andere Velocitas 1 gehuldigd zal worden. We hopen jullie allemaal terug te zien en wensen Velocitas 1 natuurlijk nog veel succes bij de aankomende wedstrijd!

Scroll naar boven