Kampioen Velocitas sluit seizoen af met winst én afscheid

Als Velocitas en Sporting Trigon beginnen aan de wedstrijd, is het ontzettend druk langs de lijnen. De meeste supporters zal het verloop van de wedstrijd een zorg zijn: Velocitas is al lang en breed kampioen, waardoor de hoofdklasse volgend jaar een feit is. Ook Sporting Trigon speelt nergens meer om. Echte reden van de drukte is het afscheid van enkele prominente figuren binnen Velocitas, met als hoogtepunt het afscheid van routinier Mitchell de Boer.

Tropische temperaturen zorgen voor arbitrale overuren

Dat betekent overigens niet dat de spelers de wedstrijd niet serieus nemen, integendeel. De wedstrijd is al snel erg fysiek en ook verbaal wordt het duel niet geschuwd. Het is lastig te rijmen met het gigantische overwicht dat Velocitas heeft op het veld: al na een kwartier spelen staat Velocitas met 6 – 1 voor en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Toch komt er uiteindelijk een gele kaart aan te pas om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Er wordt stiekem al uitgekeken naar de erewissel van Mitchell de Boer. Die wil zijn laatste wedstrijd niet zonder doelpunten afsluiten: De 4 -1 komt voor zijn rekening. 20 minuten later staat het 10 – 6 en fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Mitchell de Boer

10 minuten voor tijd is het moment daar. Bij een spelonderbreking wordt Mitchell de Boer voor de laatste keer naar de kant gehaald. Na 10 jaar in het eerste gespeeld te hebben, zorgt aanhoudend blessureleed voor een vroegtijdig maar ontzettend mooi afscheid voor eigen publiek, dat minutenlang onafgebroken staat te klappen voor de afgelopen jaren. Niet alleen als speler kan Mitchell terugkijken op een mooie carrière. Ook als coach boekte Mitchell successen, onder andere bij de Nederlandse Kampioenschappen met de C1.

Richard Schouten

Een erewissel is alleen voorbehouden aan spelers. Toch zal Coach Richard Schouten genoten hebben van de lovende woorden van zijn team en de vereniging. Die komen direct na afloop van de wedstrijd, die probleemloos met 17 – 9 gewonnen wordt. De Hagenaar pakt in zijn laatste jaar zowel het kampioenschap op het veld als in de zaal, waarmee een perfect seizoen een feit is. Velen gaan de clublieveling, die in 2 jaar tijd een blijvende indruk heeft achtergelaten, ontzettend missen. Richard, bedankt!

Annelies Haasnoot

Ook voor Annelies is een mooie bos bloemen geregeld. Annelies verzorgt al jaren de medische begeleiding bij de selectieteams maar gaat nu graag tijd besteden aan andere zaken. Ook met Annelies neemt de club afscheid van een bekend gezicht langs de lijnen, heeft het  grote schoenen om te vullen.

Foto’s en blije gezichten

Het regent bloemen bij Velocitas, dat ook coach van Velocitas 2 Maurice van Leeuwen en Marc-Jan (coach van senioren 3), uitgebreid bedankt. Het aantal vacatures bij de Leiderdorpers is groot. Een zorg voor ná het weekend, want eerst gaan alle teams die kampioen zijn geworden samen op de foto. En zoals wel vaker het geval is bij foto’s van teamfotograaf Frans van Herwijnen: het eindresultaat is een plaatje.

Foto’s: Frans van Herwijnen