KCR nog een maatje te groot voor Velocitas

Het eerste van korfbalvereniging Velocitas moest afgelopen zaterdag zijn meerdere erkennen tegen KCR. De in de eerste klasse debuterende Leiderdorpers zagen de koploper uit Ridderkerk eenvoudig de wedstrijd naar zich toe trekken: er werd met 32 – 14 verloren.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk waarom de combinatie uit Ridderkerk halverwege het seizoen nog ongeslagen is. KCR heeft een erg sterke selectie waar elke speler in staat is tot het maken punten. Velocitas (spelend met Thomas de Boer als vervanger voor de zieke Joachim Jägel) wist de eerste tien minuten nog aardig mee te komen maar zag daarna de marge groter en groter worden. Er zou uiteindelijk gerust worden met een stand van 18 – 9 in het voordeel van de Ridderkerkers.

In de tweede helft ging KCR rustig verder met scoren en probeerde Velocitas zoveel mogelijk zijn eigen spel te spelen. Het was echter al snel duidelijk dat KCR ook fysiek ook erg sterk was waardoor het verschil in de tweede helft alleen maar groter werd. Het fysieke spel van de Ridderkerkers was helaas niet altijd sportief van aard en leidde hier en daar tot vervelende opstootjes. Thomas de Boer eindigde de wedstrijd met een flinke plek op zijn been nadat zijn tegenstander leek na te trappen.

Vervelend en ook erg onnodig: KCR won met 32 – 14 en is geen moment in gevaar geweest. De laatste veldwedstrijd van 2016 was een leermoment voor het debuterende Velocitas, dat na afgelopen zaterdag in de middenmoot van de eerste klasse staat. Over enkele weken begint de zaalcompetitie, waar Velocitas een klasse lager speelt. Met alle opgedane ervaring in de hogere veldcompetitie gaan de korfballers uit Leiderdorp proberen om ook in de zaal promotie af te dwingen.

Scroll naar boven