Korte Kans en Plan B: Mee naar Diemen Zuid

De wereld van de topsport verschilt in vele aspecten met die van het ‘normale’ leven. Daar waar de gemiddelde tiener de zaterdagmiddag besteedt aan tijdrovende zaken als het maken van de perfecte selfie, het hashtaggen van de lunch en het liken van het broertje van je beste vriendin, hadden de kampioenskandidaten van de A3 de taak om het strijdplan van de volgende tegenstander te ontleden. Onderwerp: Het doortrekken van de stijgende lijn van afgelopen weken. Persoonsvorm: De scheidsrechter. Lijdend voorwerp: DKV Victoria uit Diemen.

Velocitas liet zien dat het op het scherpst van de zinsnede wilde spelen. Direct na aanvang van de wedstrijd werd Victoria vastgezet in de verdediging. In hoog tempo werd de bal rondgespeeld: Nog voordat Victoria ‘tikkietakkie’ kon zeggen was er weer een kans voor de Leiderdorpers, die zich aanval op aanval vergaten te belonen voor het harde werken.

Opvallend was het aantal korte kansen dat gemist werd door het bezoekende team. Toch toonde Velocitas dat het Rotterdamse ‘Geen woorden maar daden’ zich prima laat exporteren naar de buitenranden van het Amsterdamse territorium. Pascale van Oel liet zien wat het is om je weg te cijferen voor het team en stond haar vrije bal af aan de prima schietende Jop Rodenhuis. Die maakte daar dankbaar gebruik van en wist met een zuiver schot de marge te vergroten. Het bleek een voorbode voor het verdere verloop van de wedstrijd.

Niet alleen Velocitas liet zich zo nu en dan van zijn allerbeste kant zien. Ook de scheidsrechter liet duidelijk merken dat hij het hoge niveau prima aankon. Situaties die uit de hand konden lopen werden op een professionele manier in de kiem gesmoord. Zo was er de beenwond van aanvoerdster Lisa van Zwieten, die door de luide spreekkoren van de meegereisde supporters niet doorhad dat ze naar de kant moest voor verzorging. De man in het geel wist de situatie adequaat op te lossen door met een alles overstemmende brul duidelijk te maken wat er moest gebeuren.

Direct na de rust zakte het niveau toch wat in. Het grote niveauverschil bleek het spel niet ten goede te komen en meteen werd Plan B ingezet : Het prima spelende duo Maurice en Jop maakte plaats voor Fenne Bosman en Marlies Smit, die de wedstrijd professioneel in het slot wisten te gooien. Zonder dat de overwinning in gevaar kwam kabbelde de wedstrijd richting het laatste fluitsignaal.

Vlak voor tijd leek de sfeer nog even grimmig te worden. Speelster Ilse Robbers uitte haar frustratie door met haar forse lichaam de tegenstander opzij te zetten. Ook hier liet de scheidsrechter weer zien dat niets hem ontging: geheel terecht mocht DKV Victoria vanaf de stip een vrije bal nemen. De kans ging echter over en viel direct erna in het andere vak wél door het gele mandje. Het was de laatste actie van de wedstrijd. Nog één keer deed de scheidsrechter de trommelvliezen rinkelen: Velocitas stapte met een 3 – 15 overwinning het Diemense korfbalveld af. Dat zag er lekker uit.

Na de overwinning mochten de spelers van de A3 weer eventjes ‘gewoon’ tiener zijn. Ook ditmaal was het een in Diemen gelegen vestiging die een Leiderdorpse ontleding niet wist te voorkomen. Onderwerp: Avondeten. Persoonsvorm: De helden van de A3. Lijdend voorwerp: McDonald’s.

Scroll naar boven