Kunstgras update 3

De laatste update over de nieuwe velden is alweer van 12 december. Er is ondertussen weer een hoop gebeurd, dus ga er even goed voor zitten en lees jezelf in met de laatste update van de werkgroep Kunstgras.

De laatste plattegrond van de nieuwe velden.

Nog wat voeten in de aarde.

Vorige week donderdag was de datum waarop de aannemers hun inschrijving/aanbieding voor het aanleggen van de velden bij Velocitas moesten indienen. Vervolgens zouden deze aannemers beoordeeld worden op prijs, duurzaamheid en kansen en mogelijkheden, waarna het werk afgelopen maandag gegund zou worden aan de best beoordeelde.

Helaas melden twee aannemers zich donderdagmorgen af omdat zij niet aan alle voorwaarden konden voldoen. De derde partij heeft wel in geschreven maar ook deze inschrijving voldeed niet aan de voorwaarden. Simpel gezegd, ze kunnen het werk voor het door de Gemeente Leiderdorp bepaalde maximale bedrag niet maken.

Wat nu?

Afgelopen maandag is er een gesprek geweest tussen de gemeente, het ontwerpbureau en Velocitas. Wat mogen we nu (juridisch) en wat kunnen we nu (praktisch).De gemeente mag met alle drie de aannemers in onderhandeling om alsnog tot overeenstemming te komen, dat kan natuurlijk alleen als er wat te bieden is.

Technisch is er gekeken of er (kleine) aanpassingen mogelijk zijn om het werk goedkoper te maken, de gemeente kijkt of er ruimte is om het maximum bedrag (iets) te verhogen. Bij de technisch aanpassingen moet je denken aan wijziging van de funderingslaag van het kunstgras en hergebruik van verharding om de velden.

Halen we de (winter)planning nog?

Het heeft voor Velocitas en de gemeente nog steeds de voorkeur om de velden deze winterperiode te vervangen, ondanks de vertraging is er nog steeds het volste vertrouwen dat dit ook gaat lukken. De voorlopige nieuwe gunningsdatum van het werk is 4 februari, er is daarna nog voldoende uitvoeringstijd om het werk voor 1 april gereed te krijgen.

Vragen? Vragen.

Stel je vraag aan de veldencommissie,We kunnen ons voorstellen dat er nog onbeantwoorde vragen zijn met betrekking tot de nieuwe velden, bijvoorbeeld:

Mag je je velden midden in de competitie vervangen?

Je speelt namelijk voor de winter op een groot veld en na de winter op een klein veld.


Ja dit mag, we hebben dit gecheckt bij KNKV wedstrijdzaken en zij hebben dit per mail bevestigd.

Wordt de huidige verlichting nu ook gelijk vervangen voor (duurzame) LED verlichting?


Ja, rondom de nieuwe kunstgrasvelden komen 7 masten met LED-verlichting.

Dat waren de belangrijkste updates met betrekking tot de nieuwe velden. Heb je ook een vraag over de nieuwe velden, stel hem gerust aan: velden@sv-velocitas.nl

Ine, Paul Robert, Anita, Rien, Gerard en Arjen

Scroll naar boven