Kunstgras update #5: de kop is eraf

Velocitas krijgt nieuwe kunstgrasvelden. Het werk is begonnen. Gaat het de Antea Groep lukken vóór de veldcompetitie klaar te zijn? Hoe vorderen de werkzaamheden? Waar lopen aannemer Gerrit en zijn mannen onderweg nog tegenaan? Samen met de werkgroep kunstgrasvelden houdt de Velopress jullie op de hoogte. Met vooral veel foto’s.

Dit is kunstgras update #5. Het complete dossier bestaat uit update #1,  #2, #3 en #4.


De top is eraf…

Vrijdagmiddag 8 maart 2019. ’t Is een graad of 9. Er staat een lekker briesje. Na een bewolkte ochtend is het nu stralend lenteweer met slechts zo nu en dan een schapenwolkje voor de zon. Ideaal weer om flink aan de nieuwe kunstgrasvelden van Velocitas te werken, lijkt me. Daar moesten we dus maar eens een kijkje gaan nemen.

Maar eerst belt Arjen Bakker nog. Ik had via e-mail contact met hem gezocht. We stemmen af hoe we samen – kunstgraswerkgroep en Velopress – de werkzaamheden aan de kunstgrasvelden gaan verslaan. Hij vertelt dat hij al kennis heeft gemaakt met aannemer Gerrit. En hij heeft woensdag en donderdag foto’s gemaakt. Van net voor en net na het weghalen van het oude kunstgras. Even later begint WhatsApp te pingen en stromen de foto’s binnen.

Woensdag 6 maart 2019: het Velocitasveld mét kunstgras. (foto’s Arjen Bakker)
Donderdag 7 maart 2019: het Velocitasveld zónder kunstgras. (foto’s Arjen Bakker)

Zo, de kop is er af. En de top is er af. Want zoals je aan de foto’s van Arjen kunt zien, is deze week het kunstgras verwijderd.

Het ex-kunstgrasveld van Velocitas. (foto Arjen Bakker)

… en het werk gaat door …

Ik begin nu wel heel benieuwd te worden naar hoe het er vandaag uitziet. Dus hup, op de fiets naar de Bloemerd. Even later loop ik het veld op en maak ik ook kennis met Gerrit. Hij moet eigenlijk nog even een paar belletjes doen. Dan ga ik eerst foto’s maken. En dat is prima, zolang ik maar wat uit de buurt van de machines blijf. Want vandaag zijn Gerrits mannen druk bezig om de volgende laag van het Velocitasveld af te graven.

Vrijdag 8 maart 2019: er kan nog meer af. (foto Remco van Veenendaal)

Als ik na een rondje om het veld bij de schaftkeet terugkom, is Gerrit klaar met bellen. Het is vanmiddag inderdaad goed weer om te werken. “Maar“, zegt Gerrit, “ook als het regent kunnen we rijden, en gaat het werk door.”

Voorlopig geen bier op het terras, maar koffie in de keet. (foto Remco van Veenendaal)

… dus tot de volgende update

Ik neem afscheid, en Gerrit neemt zijn laptop mee de keet in. Want het werk moet door. En dat werk lijkt op schema te zitten. Er zijn tot nu toe ook geen archeologische of anderszins interessante vondsten gedaan onder het kunstgras van Velocitas, verzekerde Gerrit me. Daarom nog een aantal foto’s van boven de grond. Tot de volgende update!

The dug-out has been dug out. (foto Remco van Veenendaal)
Velocitas unplugged. (foto Remco van Veenendaal)
Opgeruimd staat netjes. (foto Remco van Veenendaal)
Zeg nou zelf, ziet het oude kunstgras er niet moe uit? (foto Arjen Bakker)
Donderdag 7 maart, het veld vanuit een andere hoek. (foto Arjen Bakker)
En tot slot: de Velocitaszandbak vandaag, met kantine en machines. (foto Remco van Veenendaal)


Scroll naar boven