Kunstgrasbijlage #1: RUFO, vrijwilligers en de grote schoonmaak

Gisteren werden de nieuwe kunstgrasvelden van Velocitas feestelijk geopend. Daar lees je binnenkort meer over. Voor het zover is, blikken we eerst nog even terug op al die vrijwilligers en bedrijven die de start van het aankomende seizoen mogelijk maken. In kunstgrasbijlage 1: RUFO, onze vrijwilligers en de grote schoonmaak.

Dit is bijlage 1 van de kunstgrasupdates. Het complete dossier bestaat uit update #1, #2, #3, #4, #5, #6 en #7.

Zondag 14 april. Terwijl de Antea Group geniet van een welverdiend weekend, verzamelt een enthousiast groepje vrijwilligers zich bij de kantine van Velocitas. Want er moet niet alleen aan het kunstgras nog heel wat gebeuren: ook het omliggende terrein en de kantine zijn nog lang niet klaar voor gebruik.

De schoonmaakspullen van RUFO

Alles kost geld, ook schoonmaken. En dat is waarschijnlijk een stuk meer dan je denkt. Om de kantine van Velocitas enigszins schoon te houden, gaat er jaarlijks voor honderden euro’s aan schoonmaakartikelen doorheen. Een flinke hap uit het budget van Velocitas dus.

Logo van RUFO schoonmaakdiensten BV

Familiebedrijf RUFO uit Leiden levert al meer dan 25 jaar schoonmaakdiensten.

Maar dan is er RUFO. RUFO Clean uit Leiden is een familiebedrijf en levert al meer dan 25 jaar schoonmaakdiensten. De expert in schoonmaken hoort van de noodzaak bij Velocitas en twijfelt niet: direct wordt er een grote schare aan schoonmaakspullen kosteloos beschikbaar gesteld. Een ontzettend mooi gebaar waar we heel erg dankbaar voor zijn.

Enthousiaste vrijwilligers maken het verschil

Gewapend met de nieuwe schoonmaakmiddelen gaan de enthousiaste vrijwilligers de strijd aan met het vuil dat zich gedurende de wintermaanden in en rondom de kantine heeft opgehoopt. De muziek gaat aan en de bezems gaan enthousiast over de vloeren van de kantine.

Er wordt gedweild, geveegd, gesopt en gezogen. De ramen krijgen hun oude functie terug (je kunt er weer doorheen kijken). Onder de hopen zand komt de vloer tevoorschijn en de keuken krijgt weer zijn oude glans terug. Het is een kleine greep uit de vele taken die onze vrijwilligers in één middag afwerken.

RUFO en vrijwilligers: bedankt!

De grote schoonmaak van 14 april is een goed voorbeeld van hoe afhankelijk Velocitas is van goodwill. Zonder zou de vereniging niet bestaan. We willen dan ook alle vrijwilligers en RUFO van harte bedanken voor de inzet van afgelopen zondag. En we hopen natuurlijk dat ook jij volgende keer van de partij bent. Want vele handen maken het werk lichter. En een stuk gezelliger.

Scroll naar boven