Kunstgrasupdate #7: a Song of Ice and Lava

Velocitas krijgt nieuwe kunstgrasvelden. Het werk is begonnen. Gaat het de Antea Groep lukken vóór de veldcompetitie klaar te zijn? Hoe vorderen de werkzaamheden? Waar lopen aannemer Gerrit en zijn werkmannen onderweg nog tegenaan? Samen met de werkgroep kunstgrasvelden houdt de Velopress jullie op de hoogte. Met vooral veel foto’s.

Dit is kunstgrasupdate #7. Het complete dossier bestaat uit update #1, #2, #3, #4, #5 en #6.

29 maart: Velocitas gehekt

De Velocitasvelden op vrijdag 29 maart 2019.

Nee, geen paniek! We zijn niet gehackt door de Chinezen of Russen. Wel zijn de afgelopen week de hekken geplaatst.

Nu ik het met eigen ogen heb gezien, is het me ook duidelijk waarom er in de uitsparingen om het hoofdveld (zie kunstgrasupdate #6) geen lichtmasten zijn geplaatst, maar voetveegroosters: er zit meteen een deur achter.

Maar goed dat hier geen lichtmast staat .

Werkman Ron legt uit dat het de afgelopen week hard is gegaan. Zelf is hij er ook een paar dagen niet geweest, en dan zie je het verschil. Vorige week de lava, deze week de bestrating, lichtmasten bij het hoofdveld, en natuurlijk de hekken. En die rollen op de parkeerplaats? Ron: “Die komen onder het veld, voor de demping.

De dempende onderlaag.
De lichtmasten bij het hoofdveld.

Dat het werk op schema lijkt te liggen, blijkt ook als een andere werkman voorbij loopt. Hij roept iets over later op de dag bier drinken en slaat een onzichtbaar biertje achterover. De parasol en muziekinstallatie staan al klaar voor een feestje. Ik gun het de mannen van harte. Als ze het maar niet te laat en te luidruchtig maken, want daar houden de buren niet van.

De parasol en muziekinstallatie staan al klaar voor een feestje.

6 april: Is winter coming?

De Velocitasvelden op zaterdag 6 april 2019. Foto’s: Arjen Bakker.

Over een paar dagen begint het laatste seizoen van de televisieserie ‘Game of Thrones’, gebaseerd op de boekenserie ‘A Song of Ice and Fire’. Ook onze ‘Games on Turf’* zullen zijn gebaseerd op Ice and Fire. Of beter gezegd: zich afspelen op een onderlaag van ijs en lava. Want vorige week lag er lava op de velden, en nu lijkt daar ijs op te liggen. Arjen Bakker weet er meer van af: “We gingen van een bruine naar een witte wereld. De lavalaag is strak uitgevlakt, daarna is de witte verende foamlaag aangebracht. Maandag gaat het kunstgras er overheen.

*  De Engelse vertaling van kunstgras is 'artificial turf'.
‘t Is net een witte wereld. Foto: Arjen Bakker.

Feestje?

Het lijkt er dus op dat Gerrit en z’n mannen de klus op tijd gaan klaren. Velocitas kan dan vanaf 16 april trainen op de nieuwe kunstgrasvelden. En net zoals de werkmannen die een feestje bouwden toen ze een deel van het werk af hadden, gaat ook Velocitas de nieuwe velden feestelijk openen. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat die opening iets te maken heeft met de selectie. En hun eerste thuiswedstrijd. En een groot feest.

Wat ook een groot feest is, dat zijn de luchtfoto’s van Paul Onderwater. Hartelijk dank weer, dat we die mochten overnemen! De onderstaande foto’s laten prachtig zien hoe de lava over het veld werd uitgereden.

Luchtfoto van de Velocitasvelden. Foto: Paul Onderwater.
Luchtfoto van de Velocitasvelden. Foto: Paul Onderwater.
Luchtfoto van de Velocitasvelden. Foto: Paul Onderwater.
Luchtfoto van de Velocitasvelden. Foto: Paul Onderwater.
Luchtfoto van de Velocitasvelden. Foto: Paul Onderwater.

Tot de volgende, en waarschijnlijk laatste, update!

Scroll naar boven