KVS | Maritiem maatje te groot voor Velocitas

Na een jaar zonder korfbalcompetitie mocht ook Velocitas eindelijk weer aan de bak in de overgangsklasse. In de eerste wedstrijd treft Velocitas een tegenstander van formaat: tegen KVS | Maritiem 1 uit Scheveningen wordt het 14 – 29 voor de bezoekers.

Een pittige openingsfase zet de Leiderdorpers al snel op een 0 – 5 achterstand. Daarbij legt Velocitas het vooral op fysiek vlak af. De ploeg uit Scheveningen is heer en meester in de lucht en het opportunisme zorgt ervoor dat veel ballen net de juiste kant van de korf op vallen.

Blessures en snuffelstages

Het fysieke overwicht aan bij KVS is deels het resultaat van blessures aan Leiderdorpse zijde. Ivar wordt vervangen door Mark Haasnoot. De jonge speler heeft logischerwijs enige minuten nodig om zich aan te passen aan de snelheid van het spel maar knokt zich knap in de wedstrijd. Een mooi moment voor Mark is een mooi genomen vrije bal, dat op een goedkeurend applaus van het publiek kan rekenen. Fenna de Boer startte op de plek van Sanne Glasbeek. Ook Sanne bekeek vanwege een blessure de wedstrijd vanaf de bank.

Blijven zoeken tot het laatste fluitsignaal

De tweede helft neemt Velocitas iets meer initiatief. Voor de punten wordt echter allang niet meer gespeeld. Toch blijft Velocitas ijverig op zoek naar doelpunten en spelritme, waarbij de inspanning vooral als voorbereiding met het oog op de volgende wedstrijd gezien kan worden. De einduitslag geeft het krachtverschil tussen de 2 ploegen duidelijk weer: het wordt 14 – 29 voor de bezoekers.

Realistisch of toch temperen?

Rob Berreboom, dat eigenlijk aan zijn eerste ‘echte’ seizoen als trainer van Velocitas 1 begint, heeft als doelstelling om aan het einde van het seizoen overgangsklasse op het veld te handhaven. In hoeverre die doelstelling realistisch is, wordt komende weken duidelijker.

Volgende week

Volgende week gaat Velocitas op bezoek bij Nieuwerkerk, dat met maar liefst 31 – 13 van GKV won. De eerste thuiswedstrijd is op 25 september, dan komt VEO op bezoek.

Alle foto’s zijn gemaakt door Frans van Herwijnen.