KZ Danaïden A4 – Velocitas A4

Weerbericht 13 MEI 2017
Regen, heel veel regen. De wateren rond de Leidse velden van KZ Danaïden krijgen te maken met een verhoogde piekafvoer van jewelste om en nabij 16.00.
Sportlinked 13 MEI 2017
KZ Danaïden A4 – Velocitas A4, aanvang 16:00

Na de teloorgang van onze vorige wedstrijd tegen onze gastheren van vandaag wordt er deze week een teloorgang van onze wedstrijdtenues voorspeld. Al vóór de wedstrijd, tijdens onze trektocht door de Leidse straten zullen wij getroffen worden door buien waar je u tegen zegt, terwijl je je tot de goden keert om te vragen of het alstublieft mag stoppen. De wolken lijken echter in comateuze slaap te verkeren en barsten nauwelijks uit in angstaanjagend gehuil, zodat wij bijna droog aankomen op het veld.

We zullen dus weer spelen tegen de gezagsdragers van de gevestigde orde, KZ Danaïden A4. De verdedigers van de eerste plaats zullen ook vandaag ongetwijfeld hun best gaan doen om de wedstrijd te winnen, dus we moeten aan de bak.

Met precies 8 spelers, zonder coach, reserve of fans, starten we onze wedstrijd. KZ Danaïden laat zien dat ze er zin in hebben: al snel staat het 2-0. Kevin van Wezel gooit daar een afstandsschot achteraan, 2-1. Dan komt onze versterking aangelopen: Iris en Martin zijn gearriveerd na een uitgelopen wedstrijd op Velocitas. Lianne Belt wordt zo enthousiast van hun heugelijke komst dat ze ook van grote afstand de korf raakt: 2-2. Robin Holswilder maakt 2 prachtige punten, gevolgd door 2 punten van KZ. Robin is nog absoluut niet klaar en knalt er nog 2 schoten in. De eerste helft is alweer afgelopen en we staan voor met 4-6.

Een korte regenbui in de rust zorgt voor enige verkoeling, waarna we weer vrolijk doorgaan met onze voorsprong. Binnen 15 minuten staan we maar liefst 5 punten voor door weergaloze scores van Iris Nieuwenhuizen, die de mand 2x raakt, en Eef Budding. De voorsprong loopt inmiddels aardig de spuigaten uit. De Leidenaren zijn echter niet van plan om ons feestje voort te zetten en perken de voorsprong in tot 2 punten. Eef en Robin trekken ons team weer krachtig omhoog, direct gevolgd door weer 2 scores van KZ. 9-11. Krampachtig proberen we de laatste minuten te zorgen dat wij de bal in bezit houden door weinig risico te nemen. Dit leidt tot ongenoegen bij de Leidse ouders langs de kant en wanneer Eef de bal iets langer dan normaal vasthoudt, weergalmt er een disproportionele hoeveelheid apocalyptisch geschreeuw vanaf de zijkant. Eef lost het koeltjes op door terug te roepen: ‘Zoek een leven.’

En dan is het zover: het eindsignaal. Het eindsignaal dat ons een regelrechte stroom van blijdschap geeft. Een overwinning is binnen gehaald, een overwinning op de koploper met 9-11. Voor menigeen in onze A4 is dit de eerste keer in hun korfbalcarrière dat ze van deze club winnen en dan ook nog uit. Nog na jubelend fietsen we naar huis.

Niks van deze dag ging zoals het voorspeld was. Het weer was prachtig (met uitzondering van de rust) en het resultaat van de wedstrijd was nog veel prachtiger.

Ook onze moppentapster Iris Nieuwenhuizen was erg blij met deze overwinning. Haar moppentrommel had ze speciaal voor de gelegenheid achterop haar fiets gebonden en zo meegenomen naar het veld. De grap is specifiek voor de motorkenners van Velocitas vertelde ze erbij:
“Wat krijg je als je een grap en een motorfiets kruist?
Een Yamahahaha”

Mocht je je verwonderen over het ‘bijzondere taalgebruik’ dat in dit wedstrijdverslag is gebruikt, dan bevind je je in dezelfde situatie als Puck, Eef en Lianne tijdens hun VWO examen Nederlands afgelopen woensdag. Wat dat betreft: laten we maar hopen dat het resultaat net zo goed is als het resultaat van deze wedstrijd. Heel hard hopen.

Scroll naar boven