Mark Haasnoot in actie bij Velocitas

Mark Haasnoot terug bij Velocitas

Na een jaar voor Sporting Trigon gespeeld te hebben, keert Mark Haasnoot in het seizoen 2023-2024 terug naar Velocitas. Zo herintroduceert hij zichzelf: “Ik ben Mark. Ik ben 21 jaar en na een jaar bij Sporting Trigon ben ik vanaf komend seizoen weer te vinden binnen het veld bij Velocitas. Ik ben naast korfbal ook fanatiek bezig in de sportschool. Doordeweeks werk ik en in de weekenden ben ik niet vies van een feestje.

Leerzaam jaar

Mark heeft een leerzaam jaar gehad bij Sporting Trigon. “Maar,” zo bekent hij, “Velocitas is voor mij weer als thuiskomen. Mede dankzij de vrienden en familie die hier ook korfballen. Veel leren en groeien als korfballer was de reden van mijn vertrek naar Sporting Trigon. Maar het voelde voor mij als de juiste stap om terug te gaan Velocitas.

Mark is bij Velocitas in de E2 begonnen en bekent: “Ik zou graag zeggen dat ik door hard werken ben geworden wie ik nu ben, maar dat is niet zo, haha. Ik denk, dat het korfbaltalent van mijn moeder mij goed geholpen heeft. En dat ik altijd plezier heb gehad. Het afgelopen jaar heb ik mijzelf als speler het meest ontwikkeld tot nu toe. Dat komt vooral omdat ik nu wel hard moest werken, haha.

Mark Haasnoot hard aan het werk (foto aangeleverd door Mark, net als omslagfoto)

Over het randje

Even serieus: wat was het, dat Mark bij Sporting Trigon geleerd heeft? “We zaten in een zware poule, maar dat was voor mijn persoonlijke ontwikkeling wel goed. Ik heb tegen mensen gespeeld met meer ervaring, die soms over het randje spelen. Daar leer je veel van. Bij Sporting Trigon liepen ook zulke spelers rond. Ik heb op de trainingen veel handige en slimme trucjes kunnen leren. Fysiek gezien heb ik ook veel geleerd, onder andere dat je soms wel eens een overtreding mag en kan maken. Maar niet om iemand te blesseren uiteraard.

Laten we hopen dat Mark “de feestjes en het koude bier” bij Sporting Trigon niet gaat missen, want hij kenmerkt zichzelf als een aanvallende heer met snelle acties, die ook kan scoren. Wat wil Velocitas nog meer? “En“, vult Mark aan, “in de verdediging kan ik ballen onderscheppen en ben ik goed in een op een verdedigen. Als je meer wilt weten moet je maar lekker komen kijken.

Dat gaan we zeker doen. Welkom terug en succes Mark!

Scroll naar boven