Meer dan 500 lopers doen mee met ‘digitale’ editie van Leiderdorpse Avond4Daagse

De Velocitas Leiderdorp Avond4Daagse is zonder ‘echte’ 2021 editie alsnog een groot succes geworden: meer dan 500 deelnemers kochten via de site van korfbalvereniging Velocitas een kaartje en liepen alsnog de routes op de 3,5 en 10 kilometer in de maand juni. Volgend jaar hoopt Velocitas dan toch echt weer een ‘volledige’ editie te organiseren.

Het is al eventjes geleden dat de straten van Leiderdorp versierd werden door grote colonnes wandelaars die vaak luid zingend meedoen met de Leiderdorpse Avond4Daagse. In 2020 moest organisator korfbalvereniging Velocitas het evenement helaas annuleren vanwege Corona. Ook dit jaar kon de Avond4Daagse eigenlijk geen doorgang vinden. De aangekondigde versoepelingen kwamen te laat om nog een grootschalig evenement op te zetten.

Velocitas, dat al sinds jaar en dag de Avond4Daagse organiseert, besloot in overleg met de gemeente om het anders aan te pakken. Deelnemers konden nog wel individueel een kaart via de webshop van Velocitas kopen en legden vervolgens de routes op eigen gelegenheid af. Dat alles een beetje anders dan normaal is, zijn ook Leiderdorpers onderhand wel gewend, zo blijkt.

Uiteindelijk werden er meer dan 500 kaarten verkocht, tot grote vreugd van de Leiderdorpse Korfbalvereniging. Velocitas ziet het grote aantal mensen dat een kaartje heeft gekocht dan ook echt als een steuntje in de rug van mensen die al jaren genieten van het jaarlijkse wandelevenement. Een grote motivatie voor volgend jaar, de organisatie hoopt dan echt een knallende en volwaardige editie te organiseren.

Scroll naar boven