Mixwedstrijden 29 mei 2021

Op 29 mei 2021 speelden de jeugdteams van Velocitas mixwedstrijden. Er werd gespeeld volgens de leeftijdsindeling van volgend seizoen, niet de teamindeling van volgend seizoen. Het doel van de dag was plezier hebben: eindelijk weer eens lekker korfballen! En dat lukte uitstekend. Juist doordat de spelers in willekeurig gemixte teams speelden, waren de wedstrijden spannend en leuk om naar te kijken. En om te spelen.

Het weer zat natuurlijk mee. Hier en daar een wolkje, maar verder zonnig, droog en weinig wind. Heerlijk korfbalweer voor al die groene, blauwe en witte jeugdteams en hun coaches.

In dit bericht vind je wedstrijdverslagjes en (wedstrijd)foto’s. De foto boven dit bericht werd samengesteld door Roy Mahadew. Vincent leverde een verslag van de A-wedstrijd aan. Ik schreef zelf een verslag van de D-wedstrijd. Zo kun je nog even nagenieten van deze korfbaldag.

F-teams in actie (foto: Jasper van Veenendaal)
E-teams in actie (foto: Jasper van Veenendaal)
C-teams in actie (foto: Jasper van Veenendaal)

Vroeg voor de A-teams, door Vincent

In de vroege morgen om 10:00 uur mochten de oudste jeugdspelers (A-leeftijd) de mixwedstrijdendag starten. Deze dag stond in het teken van het leren kennen van de nieuwe leeftijdsgenoten. Het mooie weer nodigde ook uit om veel plezier te maken. En te doen wat we allemaal graag doen, korfballen.

Dat doen ook de A-teams graag, korfballen (foto: Vincent van Westerop)

Sommige spelers en speelsters moesten nog even wakker worden, maar de wedstrijd verliep steeds beter en beter. Velen stonden met voor hen “onbekende” spelers op het veld, dus dit was even wennen. Maar uiteindelijk werden er een hoop mooie aanvallen uitgevoerd.

De eindstand moet ik helaas achterwege laten, maar ik weet wel dat team blauw (mijn team) gewonnen had. Al met al een mooie vroege start van alvast een nieuw seizoen.

Vrije worp voor A-team groen (foto: Vincent van Westerop)

Spannende D-wedstrijd

De wedstrijd van de D-teams was enorm spannend. Het groene team maakte met behulp van mijn coachbord helemaal zelf een opstelling. Misschien wel hierdoor opende Linde namens team groen de score: 1-0. Jitte vond dat maar niets, en maakte er met een afstandschot en een doorloopbal voor blauw snel 1-2 van. Deze score bleef een hele tijd op het scorebord staan, want beide teams verdedigden goed. Milou maakte via een doorlopertje de gelijkmaker. En daarna kwam groen weer voor te staan door een kansje van Hannah. De ruststand was 3-2.

Het groene D-team maakte zelf een opstelling (foto: Remco van Veenendaal)

In de pauze dronken de spelers dorstig hun bidons leeg. Leuk om weer eens al die verhitte, zwetende koppies te zien. De spelers van groen hadden gemerkt, dat er bij blauw een goed en een minder goed draaiend vak was. En dat het bij team groen eigenlijk heel lekker ging. Ik was het daar als groene coach helemaal mee eens. We lieten het team dus zoals het was.

Aan het begin van de tweede helft zagen we, dat coaches Ivo en Robin hun blauwe team aangepast hadden. Hierdoor stond team groen opeens tegen een evenwichtiger blauw team, en daar had groen het moeilijker mee. Namens team blauw maakte Nikkie al snel de gelijkmaker. Ze is dit seizoen begonnen met korfballen, is enorm gegroeid en draaide uitstekend mee vandaag. Ga zo door!

Tot de 6-6 bleef het vervolgens gelijk op gaan. Team groen kwam steeds een punt voor, en blauw kwam dan weer langszij. Tot Rianne – onthoud die naam, zodat je later kunt zeggen dat je haar nog kent van toen ze bij Velocitas in de jeugd speelde – net voor het einde van de wedstrijd tweemaal scoorde. En zo won team blauw deze spannende wedstrijd. Velocitas krijgt volgens mij een hele leuke en kwaliteitsvolle D-lichting komend seizoen. Kom kijken!

Veel bekijks voor de B

Bij de B-teams was het niet alleen maar lekker korfballen vandaag. De tc-jeugd had al gemeld dat er nog geselecteerd moest worden. En dus werden de wedstrijden van de B-teams groen, blauw en wit met veel interesse vanaf de kant bekeken. En niet alleen door de spelers. Maar bijvoorbeeld ook door de tc-jeugd. En door de opa van ‘andere A-Tim’, die eindelijk weer eens naar korfbalwedstrijden kon kijken en zich met een fietstas vol versnaperingen langs de kant had genesteld.

B-team wit kijkt geïnteresseerd toe (foto: Remco van Veenendaal)

Zo zagen de wedstrijden er verder uit:

Afstandschot van B-team blauw (foto: Remco van Veenendaal)
Kansje van B-team wit (foto: Remco van Veenendaal)

A-teams op herhaling

Het spelen van een vroege mixwedstrijd was voor de A-spelers nog niet genoeg. Helemaal wakker geworden speelden ze later op de ochtend nog een trainingswedstrijd. En toen de coaches vroegen of die tien minuten langer mocht duren, vonden de spelers dat prima.

Trainingswedstrijd A-teams (foto: Remco van Veenendaal)

Op 31 mei is via de Velopress bekend gemaakt wat de jeugdteamindeling voor komend seizoen is. En wat de planning is voor de komende weken qua training en (onderlinge of misschien regionale) wedstrijden. 29 mei 2021 mag in ieder geval de boeken in als eindelijk weer eens een heerlijke, spannende en leuke korfbaldag.

Scroll naar boven