Coach Leo van den Bos geeft een high five aan Christel Zwanenburg tijdens de wedstrijd tegen VEO.

Moeilijke momenten voor Velocitas 1 na zevende verlies op rij

Smachtend naar de zaal

We wisten dat dit een zwaar seizoen kon gaan worden, en helaas worden deze vermoedens bevestigd. Het is Velocitas 1 nog niet gelukt om punten binnen te halen in deze zware overgangsklasse C. Er waren tot nu toe twee thuiswedstrijden waarin het mogelijk had gekund. Tegen BEP kon in de laatste 10 minuten een 2 punten voorsprong niet vastgehouden worden en tegen Vriendenschaar werd ook een schot-loze periode door de tegenstander afgestraft. Uit bij GKV wisten we nog met een 4-4 gelijke stand te gaan rusten, maar bij het eindsignaal was het met 13-8 ook duidelijk. Voor de rest zijn we in de overige wedstrijden kansloos gebleken.

De ene overgangsklasse is de andere niet

Dan hoor je om je heen wel zeggen dat het toch dezelfde klasse is als vorig jaar! Dat is zo. Alleen moet je wel kijken welke tegenstanders er in deze poule zitten en hoe de Velocitas selectie eruitziet na de afgelopen jaren. Al ikzelf ook niet zo best tegen mijn verlies kan valt alles hierdoor te relativeren. We zijn momenteel niet goed genoeg als ik dat mag zeggen, en hopen op herstel in het zaalseizoen. En ja dan moet het na de zaal heel erg mee gaan zitten en kijken waar er punten kunnen worden gepakt.

We zijn momenteel niet goed genoeg als ik dat mag zeggen, en hopen op herstel in het zaalseizoen.

Er volgt nog 1 thuiswedstrijd, de eerste return. KVS, wat het verassend goed doet in deze poule, gaan we proberen beter te bestrijden dan in de eerste competitieronde.

En dan de zaalcompetitie

Daarna volgt de zaal. Een klasse lager met weer hele andere tegenstanders dan vorig jaar. Dat maakt dit jaar dan ook wel weer leuk! Hopelijk meer balans met de tegenstand zodat we kunnen laten zien dat we aan het langste end kunnen trekken. We moeten wel weer op reis. Twee keer Zeeland en Tilburg is ook van de partij. Over de kansen in deze competitie is het lastig inschatten. Vorig jaar 5e wat dit jaar beter zou moeten kunnen.

ONDO Middelburg speelt op het veld overgangsklasse in de poule bij Pernix, dit lijkt mij een titelkandidaat. Tjoba ‘s Heerhendrikskinderen, tevens Zeeland is niet meer het Tjoba van vroeger maar blijft stug. Futura/Dubbel zes nu middenmoot 1e klasse veld, is voor Velocitas altijd lastig gebleken.

Roda Westzaan heeft het momenteel moeilijk op het veld in de 1e klasse. Swift Amsterdam heeft zich aardig weten te versterken en na de promotie vorig jaar zowel in de zaal als veld, nu ook koploper op het veld in de 1e klasse. KIOS Nieuw-Vennep promovendus 1e klasse zowel veld als zaal, draait momenteel op het veld mee in de middenmoot. Kortom we hopen op mooie overwinningen en zien jullie graag in de Does.

Leo.

Scroll naar boven